.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 18:20

Ποια εργοστάσια μοτοσυκλέτας κλείνουν στην Ευρώπη λόγω Κορωνοϊού. Αλλάζει κάτι στις παραδόσεις; (Updated)

Η έξαρση του Κορωνοϊού οδηγεί τις περισσότερες εταιρείες μοτοσυκλέτας σε έκτακτα προσωρινά μέτρα όσον αφορά σε εργοστάσια και γραφεία που βρίσκονται στην Ευρώπη. Κάποια κλείνουν εντελώς για 2 εβδομάδες, κάποια κλείνουν για 3 μέρες ώστε να εφαρμοστούν νέα μέτρα ασφαλείας, και κάποια άλλα περιορίζουν δραστηριότητες, αλλά δεν διακόπτουν ακόμα την παραγωγή.

Η ΚΤΜ είναι από τις πρώτες εταιρείες μοτοσυκλέτας με εργοστάσιο στην Ευρώπη που ανακοινώνει το κλείσιμο του λόγω Κορωνοϊού.

Οι Αυστριακοί αναφέρουν πως το κλείσιμο του εργοστασίου του Mattighofen στην Αυστρία, θα διαρκέσει 2 εβδομάδες, ενώ δεν πρέπει να επηρεάσει τις πωλήσεις και τις παραδόσεις. Όμως παρόλα αυτά, η ΚΤΜ ακύρωσε τις προβλέψεις πωλήσεων που έχει κάνει για το 2020.

Στην Ιταλία τώρα οι εξελίξεις τρέχουν με καταιγιστικό ρυθμό.

Το Piaggio Group αποφάσισε να κλείσει για 3 μέρες τέσσερα εργοστάσια (και τα εκεί γραφεία) στην Ιταλία, για να εφαρμόσει νέα μέτρα ασφαλείας σε αυτά για τον Κορωνοιό. Έτσι, τα εργοστάσια σε Mandello del Lario (Moto Guzzi), Pontedera (Vespa), Noale (Aprilia) και Scorze (Piaggio) κλείνουν την Παρασκευή 13, το Σάββατο 14, την Κυριακή 15 Μαρτίου για να ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα 16 Μαρτίου. Για την ώρα, δεν προβλέπονται καθυστερήσεις σε παραδόσεις.

Όσον αφορά στη Ducati, την αρχή έκανε ο Stefano Domenicali, CEO της Lamborghini όταν αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιο της εταιρείας στην Μπολόνια μέχρι τις 25 Μαρτίου, όμως την ίδια στιγμή η Ducati προσπαθούσε ακόμα να αποφύγει το κλείσιμο του εργοστασίου της, σταματώντας όλες τις δραστηριότητες και εργασίες που ΔΕΝ αφορούσαν άμεσα στην παραγωγή μοτοσυκλετών. 

Όμως στις 13/3/2020 το μεσημέρι, μάθαμε πως ΚΑΙ η Ducati σταματά την παραγωγή στο εργοστάσιο της, τουλάχιστον μέχρι την αρχή της επόμενης εβδομάδας (16/3). Μένει να δούμε αν η παραγωγή θα ξεκινήσει άμεσα, ή αν η ιταλική κυβέρνηση και τα γεγονότα που τρέχουν αναγκάσουν την φίρμα του Borgo Panigale να κλείσει για μεγαλύτερο διάστημα. Για την ώρα οι παραδόσεις δεν επηρεάζονται, όμως αυτό θα αλλάξει αν το κλείσιμο του εργοστασίου συνεχιστεί.

Αντίθετα, η Moto Morini, ανακοίνωσε πως σταματά προσωρινά την παραγωγή στο εργοστάσιο της στο Trivolzio, δίχως να δίνει ενδείξεις για το πότε θα την ξεκινήσει και πάλι.

Αυτό σημαίνει πως η παραγωγή των νέων Moto Morini μάλλον θα καθυστερήσει, και όσοι περίμεναν το X-Cape και το Seiemezzo θα πρέπει να περιμένουν κι άλλο. Επειδή η Morini δεν δίνει ημερομηνία επανέναρξης, είναι άγνωστο το πόσο θα καθυστερήσουν οι παραδόσεις, όμως εδώ η καθυστέρηση είναι βέβαιη.

Τέλος όσον αφορά στο BMW Group, ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το παραμικρό σε σχέση με τον Κορωνοϊό, και με τα μέτρα που προβλέπεται να πάρουν οι Βαυαροί για τα εργοστάσια και τα γραφεία τους. Μείνετε συντονισμένοι, και θα σας ενημερώοσυμε για κάθε νέα εξέλιξη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 18:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon