.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 17:20

Η Ολλανδία ανακοίνωσε την απαγόρευση προσθήκης φώτων σε ρούχα και κράνη μοτοσυκλέτας

Η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε πως ο φωτισμός αυτός συνιστά κίνδυνο και κοινοποίησε μιαν απόφαση που είχε πάρει το … 2016!

“Ολοένα και περισσότεροι μοτοσυκλετιστές προσθέτουν φώτα στον ρουχισμό ή το κράνος τους. Αυτό προκαλεί σύγχυση με τα υπόλοιπα οχήματα και οδηγεί σε ανασφαλείς καταστάσεις. Έτσι είναι ανεπιθύμητη η χρήση διαφορετικού φωτισμού από τους μοτοσυκλετιστές,” δήλωσε η Ολλανδή υπουργός Υποδομών, Cora van Nieuwehuizen, σχετικά με την απαγόρευση.

Όπως αναφέρει η FEMA, αυτή η απόφαση είχε ήδη κοινοποιηθεί στη βιομηχανία μοτοσυκλέτας και μοτοσυκλετιστικού εξοπλισμού από το 2016.

Η Ολλανδική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας (KNMV) προφανώς και δεν δέχτηκε θερμά την απόφαση.

“Η KNMV είναι της άποψης πως, ως μοτοσυκλετιστής, πρέπει να κάνεις σχεδόν τα πάντα για να γίνεις περισσότερο ορατός στον δρόμο.

“Σύμφωνα με έρευνες, είναι γνωστό πως οι μοτοσυκλετιστές συχνά δεν γίνονται αντιληπτοί ή αυτό συμβαίνει πολύ αργά από τους άλλους χρήστες του δρόμου και έτσι προκύπτουν επικίνδυνες καταστάσεις. Παρόλα αυτά, η ένταση και η επιφάνεια που καλύπτουν αυτά τα φώτα είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Η προτεινόμενη απόλυτη απαγόρευση είναι ένα λανθασμένο μέτρο που δεν θα μειώσει τα ατυχήματα με μοτοσυκλέτα,” είπε εκ μέρους της KNMV ο Arjan Everick.

Πηγή: FEMA

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon