.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 14:10

Haynes - Βρέθηκε αγοραστής για την θρυλική εταιρεία εγχειριδίων μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου

Τρείς μήνες μετά την ανακοίνωση πως η Haynes Publishing είχε βγει προς πώληση, βρέθηκε αγοραστής για την πασίγνωστη εταιρεία των εγχειριδίων πάσης φύσης -μοτοσυκλετών, αυτοκινήτων, τανκ, πλοίων, διαστημοπλοίων, κ.α.

Ο αγοραστής είναι η γαλλική εταιρεία πληροφοριών και επαγγελματικών υπηρεσιών Infopro Digital. Απασχολεί 3.300 εργαζομένους και έχει παρουσία σε 15 χώρες. Η εταιρεία διαχειρίζεται περισσότερα από 60 ΜΜΕ, 40 εμπορικές εκθέσεις, 200 εκδηλώσεις και συνέδρια, και περισσότερες από 60 επιχειρήσεις λογισμικού και βάσεων δεδομένων.

Η Infopro Digital συμφώνησε να πληρώσει 137,672 εκατομμύρια ευρώ για την Haynes, ενώ αυτή είναι η πρώτη φορά που η βρετανική εταιρεία περνά σε χέρια μη-Βρετανών στην ιστορία της που μετράει 60 χρόνια.

Η συμφωνία πρέπει ακόμα να επικυρωθεί επίσημα σε μια συνάντηση μέσα στους επόμενους 2 μήνες, αλλά αμφότερα τα συμβούλια των εταιρειών έχουν δώσει ήδη το πράσινο φως.

Η Haynes πέρασε τα 5 προηγούμενα χρόνια επανιδρύοντας την εταιρεία με online προσανατολισμό, ενώ το πωλητήριο της ανακοινώθηκε μόλις 8 μήνες μετά τον θάνατο του ιδρυτή της, John Haynes.

Το πρώτο εγχειρίδιο της Haynes ήταν για το Austin Healy Sprite το 1966, ενώ η εταιρεία ξεπούλησε και τα 3.000 αντίτυπα του μέσα σε 3 μήνες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon