.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 13:52

Honda –Σχέδια για Adaptive Cruise Control με κάμερες

Το επόμενο μεγάλο κύμα τεχνολογικών εφαρμογών στις μοτοσυκλέτες, δεν είναι άλλο πέρα από τα συστήματα ADAS, δηλαδή Advanced Driver (Rider στην προκειμένη περίπτωση…) Assistance Systems. Στην ουσία, πρόκειται για την ενσωμάτωση αυτόνομων συστημάτων ασφαλείας στα δίτροχα, αν και σε ότι αφορά στο “αυτόνομο” του όλου θέματος, η εφαρμογή σε μοτοσυκλέτες και scooter, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Όπως και να έχει όμως, Ducati, KTM  και Kawasaki έχουν ήδη ανακοινώσει ότι  συνεργάζονται με την Bosch και είναι θέμα χρόνου να δούμε στην αγορά ένα μοντέλο με Adaptive Cruise Control, το πρώτο από τα συστήματα αυτά που θα εφαρμοστεί στους δύο τροχούς.

Πριν μια εβδομάδα (23/01/2020) μάλιστα, η Kawasaki κατέθεσε σχέδια που δείχνουν ότι πέραν του συστήματος της Bosch με τους αισθητήρες “radar”, εξετάζει και μια εναλλακτική, με την χρήση καμερών.

Τώρα στον “χορό” μπαίνει και η Honda, με σχέδια που κατέθεσε να παρουσιάζουν την δική της εκδοχή περί Adaptive Cruise Control. H προσέγγιση είναι παρόμοια με αυτή της Kawasaki, χρησιμοποιώντας κάμερες αντί για radar.

Μάλιστα η Honda, παρουσιάζει στα σχέδια της τις κάμερες του συστήματος, τοποθετημένες και σε naked μοτοσυκλέτα, στην θέση των αντίβαρων στα grip.

Υπενθυμίζουμε ότι απαιτούνται δύο κάμερες προκειμένου να καταγράφονται στερεοσκοπικά τα τεκταινόμενα και να είναι δυνατή η μέτρηση αποστάσεων από τα προπορευόμενα οχήματα.  

honda acc adas 3

Σε ένα άλλο σχέδιο, βλέπουμε το ζεύγος των καμερών, τοποθετημένο σε μοτοσυκλέτα με fairing, σε θέσεις δεξιά και αριστερά του προβολέα.  

Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες σχετικά με το πότε θα εφαρμοστεί το σύστημα αυτό σε μοτοσυκλέτα παραγωγής της Honda και το πώς θα χρησιμοποιούνται τα δεδομένα που θα καταγράφει.

Στην πρώτη αυτή γενιά πάντως, δεν αναμένεται κανένας κατασκευαστή να προσδώσει μεγάλα ποσοστά αυτονομίας και παρέμβασης στα συστήματα αυτά και αναμένεται να έχουν περισσότερο έναν ρόλο προειδοποίησης και επισήμανσης των κινδύνων.   

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon