.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 11:18

Harley-Davidson Screamin΄ Eagle 131 - Ο ισχυρότερος κινητήρας για Touring μοτοσυκλέτες στην ιστορία της

Η Harley-Davidson παρουσίασε έναν νέο κινητήρα, με το όνομα Sreamin΄ Eagle 131, ο οποίος είναι ο ισχυρότερος κινητήρας παραγωγής για Touring μοντέλα στην ιστορία της αμερικάνικης εταιρείας, και μπορεί να φορεθεί (retro-fit) σε μοτοσυκλέτες της που έχουν κατασκευαστεί από το 2017 και έπειτα.

Ως γνωστό στους φίλους της H-D, τo όνομα Sreamin΄ Eagle αφορά στη σειρά βελτιωτικών εξαρτημάτων της εταιρείας.

Έτσι, ο ιδιοκτήτες Touring μοτοσυκλετών της H-D μπορούν να αγοράσουν τον Sreamin΄ Eagle 131, αντικαθιστώντας με αυτόν τον παλαιότερο κινητήρα τους.

Ο Sreamin΄ Eagle 131 είναι περισσότερο πολύστροφος και παρέχει βελτιωμένη ροπή σε σχέση με τους κινητήρες που καλείται να αντικαταστήσει.

Οι κυλινδροκεφαλές είναι κατασκευασμένες με CNC και οι βαλβίδες είναι μεγαλύτερες κατά 1mm.

Διαφορετικός είναι και ο στρόφαλος, υψηλής συμπίεσης (10,7:1) τα σφυρήλατα πιστόνια, 64mm το σώμα του ψεκασμού και μπεκ υψηλής ροής (5.5 γραμμάρια το δευτερόλεπο).

Κάπως έτσι, ο 131 παράγει 131 λιμπρόποδα ροπής, ήτοι 18,1 κιλά, και 121 άλογα στον πίσω τροχό, όταν συνδυάζεται με τα τελικά Sreamin΄ Eagle Street Cannon mufflers.

Φυσικά η Harley έχει μεριμνήσει και για την εξωτερική εμφάνιση του κινητήρα, με λογότυπα Sreamin΄ Eagle Stage IV στις κυλινδροκεφαλές και στα κάρτερ, ενώ ο κινητήρας διατίθεται σε 2 εκδόσεις, σε μαύρο με χρωμιωμένες λεπτομέρειες και σε γυαλιστερό μαύρο.

Ο κινητήρας βγαίνει σε εκδόσεις για να αντικαταστήσει μοτοσυκλέτες που φορούσαν τον ελαιόψυκτο Milwaukee-Eight, και σε εκείνες που φορούσαν τον Twin-Cooled Milwaukee-Eight.

Στις Η.Π.Α. ο Screamin’ Eagle Milwaukee-Eight 131 κοστίζει 6.195 δολάρια (5.589 ευρώ) για την αντικατάσταση των ελαιόψυκτων και 6.395 (5.769 ευρώ) για τους Twin-Cooled.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 12:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon