.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 10:03

Τali – Υπερβολικά.... smart κράνος με ενσωματωμένα stop light και φλας!

'Εχουμε δει πολλά τον τελευταίο καιρό στον τομέα των smart και τεχνολογικά προηγμένων μοτοσυκλετιστικών κρανών, με αρκετές προτάσεις ενταγμένες σε νεοφυή σχήματα να προσπαθούν να ξεπεράσουν το στάδιο του πρωτότυπου και να βγουν στην παραγωγή. Εδώ έχουμε άλλη μια περίπτωση, η οποία αξίζει την προσοχή μας.

Το κράνος Tali, που παρουσιάστηκε στην έκθεση CES, ενσωματώνει μια πληθώρα τεχνολογικών εφαρμογών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων, βασίζεται στην διασυνδεσιμότητα. Το πιο εμαφανές χαρακτηριστικό του, είναι η ενσωμάτωση LED φωτιστικών σωμάτων στο κέλυφος του, τα οποία, “συγχρονίζονται” και ανάβουν μαζί με τα φλας και το πίσω φως πέδησης της μοτοσυκλέτας.

Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνεται μια πρόσθετη οπτική ειδοποίηση προς τους άλλους οδηγούς για τις αλλαγές κατεύθυνσης και το φρενάρισμα μιας μοτοσυκλέτας και μάλιστα στο ψηλότερο σημείο αυτής, που αντιστοιχεί με το κεφάλι του αναβάτη. Tα LED σώματα έχουν τοποθετηθεί μάλιστα με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι ορατά και από τις πλαϊνές πλευρές.

Αυτό που δεν έχει καταστεί γνωστό ωστόσο, είναι με ποιο τρόπο επιτυγχάνεται η σύνδεση και ο “συγχρονισμός” των LED αυτών, με τα φλας και stop light της μοτοσυκλέτας.Πέραν αυτής της λειτουργίας, το κράνος Tali συνδέεται μέσω bluetooth με smart τηλεφωνικές συσκευές και με την χρήση ειδικού app / εφαρμογής, προσφέρει τα ακόλουθα:

-Ειδοποίηση για βοήθεια σε περίπτωση πτώσης / ατυχήματος
-Λήψη τηλεφωνικών κλήσεων και ειδοποιήσεων από το κινητό
-Λήψη οδηγιών από το σύστημα πλοήγησης του κινητού
-Ακρόαση μουσικής
-Δυνατότητα φωνητικών εντολών συμβατών με τις υπηρεσίες Siri, Alexa και Google Assistasnt
-GPS στίγμα σε περίπτωση που το κράνος κλαπεί
-Ειδοποιήσεις για την συντήρηση και τα service της μοτοσυκλέτας*
-Ενημέρωση από το trip computer της μοτοσυκλέτας*

*Και πάλι, δεν αναφέρεται με ποιον τρόπο επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο, αφού απαιτείται σύνδεση με την μοτοσυκλέτα και αυτό είναι δυνατό μόνο σε ορισμένα σύγχρονα μοντέλα, μέσω των εφαρμογών που έχουν εξελίξει οι εκάστοτε κατασκευάστριες.

Τέλος, ένα άλλο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου κράνους, είναι η φωτοχρωμική ζελατίνα του, η οποία προσαρμόζεται ανάλογα στην ένταση του φωτός.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη ιδέα η οποία όμως έχει αρκετό ακόμα δρόμο μπροστά της μέχρι που να φτάσει στην παραγωγή.

To πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο, όπως αναφέρει ο Γάλλος ιδρυτής της εταιρείας Isaam Tali και άμεσα θα ξεκινήσει η διαδικασία της δοκιμής του.Παράλληλα, θα ξεκινήσει και μια καμπάνια crowdfunding, ευελπιστώντας να συγκεντρωθούν τα χρήματα, ώστε το κράνος να μπει σε διαδικασία παραγωγής, κάτι που -αν όλα πάνε καλά- προβλέπεται για τις αρχές του 2021. Η δε τιμή του κράνους, με μια πρώτη εκτίμηση θα βρίσκεται στην περιοχή των 1200 δολαρίων, δηλαδή κάτι παραπάνω από 1.000 ευρώ.

https://taliconnected.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 10:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon