.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020 14:00

Δύο Suzuki GSX-R750 XR09 Factory BSB πωλούνται στο eBay!

Οι δύο μοτοσυκλέτες της Suzuki από ένα εκ των δραματικότερων πρωταθλημάτων του Αγγλικού πρωταθλήματος Superbikes βγαίνουν στο σφυρί για καλό σκοπό.

Πριν από ακριβώς 20 χρόνια, στη σεζόν του BSB 2000, ο γνωστός Chris Walker της National Tyres/Clarion Suzuki μπήκε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς με πρωτοπορία 12 βαθμών από τον μεγάλο του αντίπαλο, Neil Hodgson, που έτρεχε με τη Ducati.

Τέσσερεις γύρους πριν την καρό σημαία ο Walker βρισκόταν μπροστά από τον Hodgson και όδευε προς ένα εγγυημένο τίτλο, όταν η μοτοσυκλέτα του κάρφωσε μια βαλβίδα, εγκατέλειψε και έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλό του να στεφθεί πρωταθλητής BSB.

Εκείνη η GSX-R750 XR09 Factory, παρέα με τη δεύτερη μοτοσυκλέτα της ομάδας που καβαλούσε ο Σκωτσέζος John Crawford, βρέθηκαν μερικά χρόνια αργότερα στα χέρια του κυρίου Dean Morrice, ο οποίος τις ανακατασκεύασε στις αυθεντικές τους αγωνιστικές προδιαγραφές και τώρα τις πουλάει πακέτο μέσω eBay.

Αμφότερες οι κυρίες της Suzuki είναι πλήρως λειτουργικές και ετοιμοπόλεμες, έχουν δε εμφανιστεί σε πληθώρα εκδηλώσεων στα χρόνια που βρίσκονται στα χέρια του σημερινού πωλητή.

Ο στόχος του είναι να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την πώληση για να στήσει ένα μουσείο για τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της Suzuki και τον μεγάλο αριθμό αναμνηστικών και λοιπών αντικειμένων που έχει μαζέψει στη ζωή του ως συλλέκτης.

Το αντίτιμο είναι ανάλογο της σπανιότητας και ιστορικής αξίας των δύο μοτοσυκλετών: 118,500 λίρες Αγγλίας, ή περίπου €139,000 (ισοτιμία 8/1/2020).

Κι επειδή ο πωλητής είναι προφανέστατα μερακλής άνθρωπος, συνοδεύει τις μοτοσυκλέτες με τα επίσημα είδη ρουχισμού της συγκεκριμένης ομάδας από το 2000 (που δεν ήταν ποτέ διαθέσιμα για αγορά από το κοινό), πακέτα VIP, διάφορα διακοσμητικά από το pit box του Walker, περιοδικά, υπερ-σπάνια εργοστασιακά εγχειρίδια ανταλλακτικών, τα περιοδικά με το πρόγραμμα όλων των αγώνων BSB και WSBK που έτρεξαν οι μοτοσυκλέτες αυτές το 2000 και φυσικά όλα τα έγγραφα που πιστοποιούν την αυθεντικότητά τους.

Δεν είναι για τον καθένα, ειδικά από τη στιγμή που οι μοτοσυκλέτες πωλούνται ως ζεύγος και όχι χωριστά, αλλά αν ενδιαφέρεστε η σχετική αγγελία στο eBay βρίσκεται εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020 14:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon