.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 11:47

Helite Airbag – Αερόσακος με πρόσθετο αισθητήρα στο πιρούνι

Η Helite, είναι μια γαλλική εταιρεία που κατασκευάζει αερόσακους προστασίας για ένα μεγάλο πεδίο εφαρμογών, όπως ιππείς, ποδηλάτες και ηλικιωμένους, όπως φυσικά και για μοτοσυκλετιστές.

Το τελευταίο ειδικά σχεδιασμένο για μοτοσυκλετιστές μοντέλο αερόσακου που εξελίσσει η εταιρεία, έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η ενεργοποίηση του βασίζεται σε δύο αισθητήρες.

Στο γιλέκο – αερόσακο, έχει ενσωματωθεί ένας αισθητήρας, που καταγράφει συνεχώς και σε πραγματικό χρόνο τις μεταβολές στην κινητική κατάσταση. Όταν οι τιμές αυτές μεταβληθούν απότομα σε δεδομένη διάρκεια χρόνου, για παράδειγμα σε ένα high siding, ο επεξεργαστής “αναγνωρίζει” πτώση και ενεργοποιεί τον αερόσακο.

Ωστόσο αυτός ο τρόπος αναγνώρισης πτώσης, αφήνει κάποια κενά. Για παράδειγμα πτώσεις με χαμηλές ταχύτητες ή μετωπικές συγκρούσεις, όπου ο αερόσακος ενεργοποιείται αφού στο σώμα του αναβάτη χτυπήσει σε σταθερό σημείο.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η καθυστέρηση στην ανάπτυξη του αερόσακου, η Helite εφαρμόζει έναν δεύτερο αισθητήρα στο πιρούνι της μοτοσυκλέτας. Πρόκειται για ένα κολάρο που τοποθετείται στην μπότα του πιρουνιού, χωρίς να επηρεάζει την λειτουργία της ανάρτησης και το οποίο επίσης καταγράφει τις αδρανειακές μεταβολές.

Σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης λοιπόν, ο πρόσθετος αυτός αισθητήρας αναγνωρίζει ταχύτερα την πρόσκρουση και ενεργοποιεί τον αερόσακο, πριν το σώμα του αναβάτη χτυπήσει σε σταθερό σημείο.

Οι δύο αυτοί αισθητήρες “συνεργάζονται” λοιπόν, έτσι ώστε η προστασία του αναβάτη να είναι δυνατή σε κάθε περίπτωση.

Helite 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 11:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon