.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 14:04

Victoria – Αναγέννηση της εταιρείας με “ασιατικές πλάτες”

Άλλο ένα όνομα “παραδοσιακής” ευρωπαϊκής κατασκευάστριας ανασύρεται από την λήθη και επιστρέφει, με επενδυτές από την Νοτιοανατολική Ασία να κρύβονται πίσω από το εγχείρημα.

H Victoria, ιδρύθηκε το 1901 με έδρα την Νυρεμβέργη της Γερμανίας και ξεκίνησε αρχικά ως κατασκευάστρια ποδηλάτων, ενώ πολύ σύντομα άρχισε να εφαρμόζει κινητήρες μικρού κυβισμού σε αυτά, μετατρέποντας σταδιακά το αντικείμενο εργασιών της, στην παραγωγή μοτοσυκλετών.

Μέχρι το 1966 όπου και η εταιρεία έπαψε την λειτουργία της, είχε κατασκευάσει αρκετά μοντέλα με τετράχρονους μονοκύλινδρους, boxer αλλά και V2 κινητήρες, ενώ δεν έλειψαν και τα δίχρονα, καθώς και οι προσπάθειες της στην κατηγορία των πρώιμων τότε scooter και των μοτοποδηλάτων.

Το πιο γνωστό και επιτυχημένο μοντέλο, ήταν το V35 Bergeimeister, που έφερε έναν V2 κινητήρα 350 κ.εκ. τοποθετημένο στο πλαίσιο με τον στρόφαλο στον διαμήκη άξονα, αλά Moto Guzzi.

Victoria Bergmeister

Στην πρόσφατη έκθεση στο Μιλάνο λοιπόν, χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες, παρουσιάστηκε ένα πρωτότυπο V2 μοτέρ στα 650 κ.εκ., το οποίο και θα αποτελέσει μελλοντικά την κινητήρια μονάδα σε μια σειρά νέων μοντέλων, νεορετρό ύφους, υπό το όνομα της Victoria.

To στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης των επενδυτών όμως, προβλέπει αρχικά την παρουσίαση μιας γκάμας scooter, επίσης σε νεορετρό ύφος, χωρίς να διατίθενται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσουν οι μοτοσυκλέτες, στοχεύοντας πάντα, στην Ευρωπαϊκή αγορά.


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon