.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 16:25

Eisenberg V8 – Το κτήνος των 500 ίππων έτοιμο για “παραγωγή”!

Σχεδιάστηκε σε λευκή κόλλα χαρτί και εξελίσσεται εδώ και –τουλάχιστον- τέσσερα χρόνια. Ο λόγος για το θηριώδες muscle μοντέλο του κυρίου Zef Eisenberg, ο οποίος επιχειρηματικά είναι κάτι σαν τον συνδυασμό του Elon Musk με τον Ludovic Lazareth.

Με τον Zef Eisenberg, ο οποίος κουβαλά μια μεγάλη δόση καλώς εννοούμενης “τρέλας”, είχαμε ασχοληθεί πριν λίγους μήνες, όταν και έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας με γυμνή ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα.

Το νέο του δημιούργημα, που είναι έτοιμο να βγει σε παραγωγή (περιορισμένη και έναντι πολύ υψηλού αντιτίμου προφανώς) ονομάζεται Eisenberg V8 και πρόκειται για ένα μοντέλο με ασύλητη δύναμη. Σχεδιαστικά μοιάζει σαν power cruiser αν και όπως μπορείτε να δείτε η θέση οδήγησης είναι αρκούντως sport, με τα μαρσπιέ τραβηγμένα πίσω.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της μοτοσυκλέτας είναι φυσικά ο κινητήρας, ένα οκτακύλινδρος V, εγκάρσια τοποθετημένος, που έχει σχεδιασθεί από τον Eisenberg σε συνεργασία με κορυφαίους βρετανούς μηχανικούς. Η χωρητικότητα αυτής της τερατώδους μονάδος είναι 3 λίτρα και η απόδοση που έχουν καταφέρει να βγάλουν 500 ίπποι, αν και στην έκδοση παραγωγής θα φτάνει “μόλις” τους 480.

Σε αντίθεση πάντως με την αμερικανική προσέγγιση αντίστοιχων κατασκευών που χρησιμοποιούν κινητήρες αυτοκινήτων αδιαφορώντας για το βάρος, ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει σχεδιασθεί ειδικά για χρήση σε μοτοσυκλέτα, ζυγίζοντας μόλις 80 κιλά, ενώ το συνολικό βάρος του μοντέλου, είναι 280 κιλά.

Αρκετά ελαφρύ “τέρας” δηλαδή και αυτό γιατί επιθυμία του κου Eisenberg είναι και το “στρίβειν”, πέρα από τις κόντρες στην ευθεία.

Μετά από αρκετό καιρό στην εξέλιξη λοιπόν, το μοντέλο βρίσκεται ένα στάδιο πριν την παραγωγή και πολύ σύντομα θα έχουμε πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά για αυτό, καθώς και τιμή (έτσι, για να γελάσουμε…)

Στο video που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε ένα προ ετών video, από τις δοκιμές του μοντέλου σε κλειστή πίστα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon