.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 16:28

Royal Enfield – Όχι μόνο εξελίσσεται ηλεκτροκίνητα αλλά ποντάρει και πάρα πολλά σε αυτό!

Ποιος θα το περίμενε ότι η εταιρεία που είχε συνδέσει πιο πολύ από κάθε άλλη το όνομα της με τις κλασικές (ούτε καν νεορετρό) μοτοσυκλέτες, να “την ψάχνει” με την ηλεκτροκίνηση!

Οι εποχές αλλάζουν όμως και τα τελευταία χρόνια η Royal Enfield έχει μπει σε μια τροχιά  ραγδαίας ανάπτυξης. Νέα μοντέλα, ίδρυση R & D εγκαταστάσεων, κατασκευή ν γραμμών παραγωγής και χάραξη μιας στρατηγικής, που στοχεύει τόσο στις αναπτυσσόμενες αγορές, όσο και στην δύση.

Μέσα σε όλα αυτά, τον Μάρτιο του 2018, έγινε για πρώτη φορά γνωστό, ότι η Royal Enfield εξελίσσει ηλεκτροκίνητο μοντέλο! Από μόνο του σαν είδηση αυτό δεν λέει και πάρα πολλά πάντως, καθώς θα μπορούσε να αποτελεί ένα μικρό σε μέγεθος side-project για διερευνητικούς σκοπούς, χωρίς κάποια συνέχεια.

Ωστόσο οι δηλώσεις του –τότε- προέδρου της Royal Enfield, σχετικά με το θέμα, έδειξαν ότι οι προθέσεις της εταιρείας ήταν σοβαρές. Η αποχώρηση του προέδρου όμως και οι αλλαγές στην ηγεσία της εταιρείας το καλοκαίρι, ίσως να άλλαζαν τα σχέδια, αλλά με βάση τα πρόσφατα λεγόμενα του νέου CEO, Vinod Dasari, ο στόχος παραμένει ο ίδιος.

Η Royal Enfield συνεχίζει την εξέλιξη του ηλεκτροκίνητου μοντέλου, η οποία λαμβάνει χώρα στο R & D τμήμα της εταιρείας στην Βρετανία, ενώ είναι πολύ πιθανό να δούμε ένα πρωτότυπο του χρόνου, στο Μιλάνο.  

Το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας συμπεριλαμβάνει τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα και ποντάρει πολλά πάνω σε αυτά, θεωρώντας ότι αποτελούν μια σημαντική παράμετρο για την επίτευξη του στόχου διπλασιασμού του τζίρου.

Η ανάπτυξη την γκάμας αυτής θα έχει δύο σκέλη, με προσιτά μοντέλα που θα απευθύνονται στις αναπτυσσόμενες αγορές και “premium” σειρά, για Eυρώπη και ΗΠΑ. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι το concept ΚΧ, ίσως να αποτελέσει τον πρώτο φορέα μπαταριών και ηλεκτρικού μοτέρ, απευθυνόμενο στις δυτικές αγορές.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon