.
Κατηγορία Royal Enfield
Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 20:32

Royal Enfield KX Concept 2019 – EICMA

Yπέροχο bobber με V-Twin 838 κ.εκ.

H Royal Enfield έχει μπει σίγουρα σε νέα τροχιά, ξεφεύγοντας από τον αυστηρά κλασικό της χαρακτήρα και το concept που παρουσίασε στο Μιλάνο, με την ονομασία KΧ, αποτελεί μια πέραν από κάθε αμφισβήτηση επιβεβαίωση για αυτό.

re kx concpet eicma 6

Πρόκειται για ένα bobber κατηγορίας μοντέλο, εμπνευσμένο από το αντίστοιχου ονόματος μοντέλο της -βρετανικής τότε- Royal Enfield, το KX των 1.140 κ.εκ. του 1938. Η σύγχρονη εκδοχή της μοτοσυκλέτας, “πατάει” σίγουρα πάνω σε αυτές τις κλασσικές γραμμές, ενσωματώνοντας παράλληλα όμως και σύγχρονα στοιχεία.

re kx concpet eicma 4

Το σύνολο είναι πανέμορφο και ξεχωριστό, με τις εντυπώσεις να τις κλέβει το μπροστινό, τύπου girder πιρούνι αλλά και το μονόμπρατσο, “cage” ψαλίδι πίσω. To ΚΧ concept, μάλλον είναι δύσκολο να βγει στην παραγωγή, τουλάχιστον όχι σε αυτή την εκπληκτική του μορφή, είναι όμως ο κινητήρας που αφήνει πολλές υποσχέσεις για την μελλοντική του ενσωμάτωση σε μια σειρά άλλων, πιο προσγειωμένων μοντέλων.

Η χωρητικότητα του είναι 838 κ.εκ. και σύμφωνα με την Royal Enfield αποδίδει 90 ίππους, κάπως υπερβολική και αισιόδοξη τιμή για ένα αεροελαιόψυκτο V2 σύνολο θα λέγαμε, αλλά μακάρι να ισχύει κάτι τέτοιο.Μετά από τα δικύλινδρα 650 σε σειρά κ.εκ. λοιπόν, η εταιρεία κάνει το βήμα στα 800+ σε V2 διάταξη. Καθόλου άσχημα!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 20:32

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon