.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 14:38

Suzuki – Υψηλά ιστάμενοι της εταιρείας μιλούν για Hayabusa, ηλεκτροκίνηση και νέα μοντέλα

Συνέντευξη με τους Satoshi Uchida (Υποδιευθυντής της Suzuki) και Akira Kyuiji (Διευθυντής του τμήματος πωλήσεων μοτοσυκλετών της Suzuki), εξασφάλισε και δημοσίευσε το Bike Social, στα πλαίσια της EICMA, με τα δύο ισχυρά πρόσωπα της εταιρεία να αναφέρουν ενδιαφέροντα πράγματα.

Σταχυολογούμε λοιπόν, τα σημαντικότερα από αυτά.  

Σχετικά με τα νέα μοντέλα και την “φτωχή” συγκομιδή αυτών την τελευταία τριετία.

“Aντιλαμβανόμαστε ότι από την δική σας δημοσιογραφική οπτική, τρία νέα μοντέλα τα τελευταία τρία χρόνια,  δεν είναι αρκετά. Η προτεραιότητα μας είναι αυτή, οι νέες μοτοσυκλέτες και το να επεκτείνουμε το αγοραστικό μας μερίδιο, παρουσιάζοντας μοντέλα που καλύπτουν τις νέες ανάγκες των αναβατών.  Αλλά κάλυψη των αναγκών δεν σημαίνει μόνο παρουσίαση νέων μοντέλων, δίνουμε επίσης πολύ μεγάλη σημασία και στην υπάρχουσα και εγκατεστημένη πελατειακή μας βάση, προσφέροντας πλήρη κάλυψη και υψηλού επιπέδου after sales υπηρεσίες σε όλο μας το δίκτυο. Είναι και αυτό μέρος της δουλειάς μας και υποχρέωση μας! Tο να στρέψουμε όλη μας την προσοχή στους νέους πελάτες, ξεχνώντας τους παλιούς, δεν είναι κάτι που συνάδει με την δική μας αντίληψη περί επιχειρηματικότητας.”

-Σχετικά με το νέο Hayabusa

“Γνωρίζουμε ότι πολλοί αναβάτες και φίλοι της εταιρείας, περιμένουν ένα νέο Hayabusa αλλά και μια σειρά άλλων μοντέλων. Ακούμε πολύ προσεκτικά  τις γνώμες των αναβατών και δίνουμε μεγάλη σημασία στις απαιτήσεις τους, θα ικανοποιήσουμε λοιπόν όλα αυτά τα ζητήματα, στο άμεσο μέλλον.”

-Σχετικά με την ηλεκτροκίνηση και τα πλάνα της Suzuki στον τομέα αυτό

“Γενικά μιλώντας, η μεταστροφή  από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στα ηλεκτροκίνητα δεν είναι κάτι που θα συμβεί στα επόμενα 2 ή 3 χρόνια, ίσως σε 10 χρόνια ή ακόμα και σε 20 να δούμε κάτι τέτοιο. Υπάρχουν βέβαια πιέσεις από κυβερνήσει και φορείς για επίσπευση των διαδικασιών και φυσικά θα συμμορφωθούμε με αυτές αλλά για να φτάσουμε στο τελικό στάδιο του λανσαρίσματος ολοκληρωμένων προϊόντων, σε μαζική κλίμακα, στην αγορά, χρειάζεται ακόμα αρκετός καιρός. Έχουμε βέβαια την θέληση να εξελίξουμε πρωτότυπα αλλά θέλουμε αρκετή πίστωση χρόνου για να μιλήσουμε σε εμπορικές βάσεις.

Χρειάζεται επίσης, σε αυτό το νέο ξεκίνημα για όλους μας, να σταθμίσουμε και να εξετάσουμε όλους τους παράγοντες, αλλιώς σε μήκος χρόνου ενδέχεται να βρεθούμε πάλι στην ίδια δεινή θέση.  Τα ηλεκτροκίνητα μπορεί να έχουν μηδενικούς ρύπους, αλλά θα πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά και με το πώς θα παράγεται η ηλεκτρική ενέργεια που θα απαιτείται για την κίνηση τους. Για παράδειγμα, στην Κίνα η κυβέρνηση τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της ηλεκτροκίνησης αλλά το 85-90% της παραγωγής ηλεκτρισμού στην χώρα βασίζεται σε ορυκτά καύσιμα. Οπότε αν δεν υπάρξει μια δυναμική μεταστροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,  δεν νομίζω ότι η ηλεκτροκίνηση θα λύσει το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.”

Ποια είναι τα συμπεράσματα που βγαίνουν απ΄όλα αυτά; Το ότι οι Ιάπωνες είναι γνωστές “σφήκες” και ποτέ δεν απαντούν ευθέως στα ερωτήματα αλλά αυτό ήταν ήδη γνωστό. Σε ότι αφορά στο Hayabusa, αρκεί η δήλωση περί “άμεσου μέλλοντος” για να αναζωπυρώσει τις συζητήσεις γύρω από το μοντέλο, αν και το “άμεσο” είναι δύσκολο να προσδιορισθεί χρονικά και η ιαπωνική αντίληψη για τον χρόνο, είναι σχετική.

Για τα ηλεκτροκίνητα, από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνουμε ότι η Suzuki δεν έχει ξεκινήσει την εξέλιξη κάποιου πρωτότυπου και περιμένει να ωριμάσουν, βάση της δικής της κρίσεως οι καταστάσεις, πριν “τοποθετηθεί” επί του θέματος.  

Πηγή: Bike Social 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon