.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 15:51

Αυστραλία - “Στενεύουν” τις λωρίδες κυκλοφορίας ώστε να ωθήσουν τον κόσμο στις μοτοσυκλέτες και στα μικρά αυτοκίνητα

Μπορεί η Αυστραλία να είναι ένα από τα πιο αραιοκατοικημένα μέρη του κόσμου, ωστόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Μελβούρνη παρατηρείται έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση, με τις αρχές να αναζητούν άμεσα λύσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Ανάμεσα στις προτάσεις - μελέτες που έχουν κατατεθεί, ξεχώρισε αυτή που εκπονήθηκε από το ινστιτούτο Grattan και στην οποία αναφέρεται μια διαφορετική προσέγγιση για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας.  

Ενώ λοιπόν αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αυτό που χρειάζεται είναι διαπλάτυνση των δρόμων και των λωρίδων κυκλοφορίας, η μελέτη του Grattan προτείνει  το αντίθετο,  οι δρόμοι να παραμείνουν ως έχουν και να προστεθούν σε αυτούς, περισσότερες, αλλά πιο στενές λωρίδες κυκλοφορίας.

Το σκεπτικό πίσω από αυτή την πρόταση είναι ότι θα βελτιωθεί η ροή των οχημάτων και οι πιο στενές λωρίδες θα “στραγγαλίσουν” τα -χωρίς λόγο- ογκώδη ΙΧ αυτοκίνητα που κυκλοφορούν μέσα στις πόλεις.

Μιλάμε δηλαδή για τα θηριώδη SUV και PickUp, τα οποία θα είναι πλέον πολύ δύσκολο να κινηθούν σε αυτούς τους δρόμους, με τους ιδιοκτήτες τους, να στρέφονται τελικά σε μικρότερα αυτοκίνητα ή ακόμα και μοτοσυκλέτες, για την μετακίνηση τους.

Η πρόταση αυτή, είναι αρκετά δημοφιλής ανάμεσα στα μέλη που απαρτίζουν το δημοτικό συμβούλιο της Μελβούρνης και θεωρείται πολύ πιθανό, να ψηφιστεί ως αυτή πάνω στην οποία θα βασιστεί το στρατηγικό πλάνο για την μείωση της κυκλοφορίας, στην δεύτερη μεγαλύτερη, βάση πληθυσμού, πόλη της Αυστραλίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon