.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 15:21

Δεν βρέθηκε αγοραστής για το μουσείο Morbidelli - Διαλύεται και τα εκθέματα οδεύουν προς δημοπρασία!

Όπως σας είχαμε γράψει τον Φεβρουάριο του 2019, στο μουσείο Morbidelli με περισσότερα από 350 σημαντικά εκθέματα από αγώνες μοτοσυκλέτες εποχής, αλλά και με σπάνιες μοτοσυκλέτες παραγωγής, είχε μπει πωλητήριο από τον γιο του ιδρυτή Giancarlo Morbidelli. Τελικά αγοραστής δεν βρέθηκε, και από ότι φαίνεται το μουσείο διαλύθηκε, και τα εκθέματα θα δημοπρατηθούν στη Βρετανία.

Μιλάμε φυσικά για το σημαντικότατο μουσείο του Giancarlo Morbidelli, του θρυλικού Ιταλού μηχανικού και ιδρυτή της Morbidelli, της ιταλικής εταιρείας που τα έβαλε με τους γίγαντες του χώρου, κατακτώντας 4 παγκόσμιους τίτλους στα GP, 3 στα 125 και 1 στα 250.

Όταν ο Giancarlo Morbidelli πούλησε την εταιρεία, ξεκίνησε να συλλέγει μοτοσυκλέτες από όλο τον κόσμο, και κατόπιν τις πήγε στο Pesaro, όπου και δημιούργησε το Morbidelli Museo το 1999 για να τις στεγάσει.

Δυστυχώς στις αρχές του 2019, ανακοινώθηκε πως λόγω έλλειψης πόρων, θα έμπαινε πωλητήριο στου μουσείο.

Και ενώ οι Ιταλοί περίμεναν να δουν πού θα καταλήξει, στα τέλη του Ιουλίου, οι περίοικοι της περιοχής του μουσείου είδαν φορτηγά να γεμίζουν με τις μοτοσυκλέτες και να φεύγουν για την Αγγλία.

Πρώτο μέσο που έκανε αναφορά στην παραπάνω ιστορία ήταν το Resto del Carlino, ενώ κανείς δεν γνωρίζει τη συνολική αξία των σπάνιων μοτοσυκλετών και λοιπών εκθεμάτων του μουσείου.

Ο Giancarlo έχει σοβααρά προβλήματα με την υγεία του, και ο γιός του Gianni, πρώην πιλότος της F1, αποφάσισε να πουλήσει όλα τα εκθέματα του μουσείου, πιθανώς κρατώντας στην Ιταλία μόνο τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της οικογένειας.

Λίγο πριν την διάλυση του μουσείου, η κοινότητα του Pesaro είχε προσπαθήσει να βρει μια κοινή γραμμή με την οικογένεια Morbidelli, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε, κι έτσι οι Ιταλοί έχασαν μέσα από τα χέρια τους ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία μοτοσυκλέτας της χώρας και όχι μόνο!

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon