.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 15:58

Woolf - Βραχιόλι που προειδοποιεί για κάμερες και ραντάρ

Η Woolf είναι μια νεοσυσταθείσα start up εταιρεία, που δημιούργησε ένα βραχιόλι που προειδοποιεί τους αναβάτες μοτοσυκλέτας για σταθερές κάμερες και ραντάρ.

Σας είχαμε γράψει για την Woolf όταν το project βρισκόταν ακόμα στα σκαριά, και η εταιρεία έψαχνε χρηματοδότες στο γνωστό site Indiegogo.

Οι χρηματοδότες βρέθηκαν και η Woolf παρουσίασε τα πρώτα τελικά προϊόντα της, μαζί με τις τιμές τους.

Το βραχιόλι της Woolf συνδέεται με το smartphone του αναβάτη μέσω dedicated app, στο οποίο βρίσκονται με το γεωγραφικό τους στίγμα 120.000 κάμερες και ραντάρ σε 70 χώρες. Το βραχιόλι ναι μεν δεν χρειάζεται συνεχή σύνδεση με το διαδίκτυο, απαιτεί όμως να έχει ανοιχτά Bluetooth και GPS στο τηλέφωνό του ο αναβάτης.

Η Woolf δεν χρεώνει με συνδρομητικά τέλη τον χρήση του βραχιολιού της, κι έτσι μόλις εκείνος αγοράσει το βραχιόλι (από 149 ευρώ), δεν πληρώνει ξανά κάτι.

Η εταιρεία αναφέρει πως οι χάρτες ανανεώνονται συνεχώς, ενώ η μπαταρία του βραχιολιού έχει αυτονομία ένα μήνα.

Μόλις το βραχιόλι καταλάβει πως ο αναβάτης πλησιάζει σημείο με κάμερα ή ραντάρ, τον προειδοποιεί με δυνατή δόνηση, η οποία όπως γράφει η εταιρεία γίνεται εύκολα αντιληπτή ακόμα και σε μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού με πολλούς κραδασμούς.

Το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι το πόσο ακριβείς είναι οι χάρτες της εφαρμογής, καθώς ναι μεν τα 149 ευρώ δεν είναι πάρα πολλά, όμως αν λείπει έστω και μία κάμερα από την εφαρμογή, θα πρέπει να πληρώσετε μερικές ακόμα εκατοντάδες ευρώ για την κλήση.

Τέλος, το Woolf δεν θα σας σώσει από τα φορητά ραντάρ, παρά μόνο από τα σταθερά –το ίδιο και με τις κάμερες.

Πέρα από το βραχιόλι που έρχεται σε διάφορα χρώματα και φινιρίσματα, η Woolf παρουσίασε κι ένα μπρελόκ που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Το βάζεις στην τσέπη σου, και αυτό σε προειδοποιεί με δονήσεις για κάμερες και ραντάρ.

Δείτε περισσότερα στο site της εταιρείας, ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon