.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 15:43

Tο Aprilia SXV550 ως ακραίο streetfighter

Κατευθείαν από το εργαστήριο του Simone Conti, αυτό το SXV550 έχει μεταλλαχθεί τόσο πολύ που ίσως και στην Aprilia να μην το γνωρίσουν.

Την ώρα που οι περισσότεροι καστομάδες του πλανήτη φοράνε στρογγυλά ρετρό φανάρια και ψάχνουν που θα κρεμάσουν τις βάσεις για να φορτώνονται οι σανίδες του σερφ, ο Simone Conti κοιτά στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

Για το πιο πρόσφατο σχέδιό του επέλεξε τον V2 κινητήρα της Aprilia από το SXV550 , επειδή “είναι μικρός και όμορφος” - και αυτή είναι η καλύτερη δικαιολογία που έχουμε ακούσει εσχάτως.

Με απόδοση 70 ίππων δεν ήταν ποτέ και ακριβώς ήρεμος, να προσθέσουμε εμείς.

Το παράδοξο είναι πως ο Conti ξεκίνησε να κόβει και να ράβει έχοντας στο μυαλό του να φτιάξει μια chopper, αλλά στον δρόμο άλλαξε κατεύθυνση.

Από το αρχικό του σχέδιο παραμένει η hard tail ουρά, δηλαδή χωρίς καθόλου πίσω ανάρτηση, γεγονός που συνέβαλλε στο να κρατηθεί το βάρος χαμηλά. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, η μοτοσυκλέτα ζυγίζεται λίγο πάνω από τα 120 κιλά, γεγονός που συνδυάζεται με την απόδοση του κινητήρα για να μας ψήσει πως πρόκειται για μια μικρή, σκληρή και περίεργη στην όψη ρουκέτα εδάφους.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο, αντίγραφο των deltabox της Yamaha και κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από τον Conti.

Από κει και πέρα, ο Ιταλός κατασκευαστής έφτιαξε μπροστά ένα σύστημα ανάρτησης τύπου Girder με ένα κεντρικά τοποθετημένο αμορτισέρ που προέρχεται από της σειρά ποδηλάτων βουνού της RockShox.

Προσέθεσε ένα ψηφιακό όργανο της Koso, χειριστήρια Rizoma, για τα φρένα επέλεξε τις ακτινικές Brembo M4 monobloc και το όλο αποτέλεσμα κυλάει πάνω σε δύο ζάντες Marchesini που δανείστηκε από μια παλιότερη Ducati.

Το σύνολο ολοκληρώνεται με έναν σκασμό από χειροποίητα αλουμινένια κομμάτια που σχηματίζουν την εμφάνιση της μοτοσυκλέτας.

Ο κινητήρας δεν έχει καμιά αλλαγή ως προς την αρχική, στοκ μορφή του, εκτός της εξάτμισης, η οποία επίσης έχει φτιαχτεί εξ ολοκλήρου στο χέρι από τον Conti.

Simone Conti Motorcycles

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 15:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon