.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 12:02

Nembo 32 Ιperleggera – “Ανάποδη”, εξωτική και με απίστευτη αναλογία κιλών ανά ίππο!

Η Nimbus Motorcycles είναι μια εταιρεία που συστήθηκε από τον Ιταλό Daniele Sabatini, προκαλώντας αίσθηση το 2010, όταν και ανακοίνωσε το πρώτo της πόνημα, με την ονομασία Nembo 32. 

Χρειάστηκαν να περάσουν βέβαια κάποια χρόνια, μέχρι το project να αποτελέσει λειτουργική πραγματικότητα, ωστόσο ο παράγοντας “μείναμε με το στόμα ανοικτό” παρέμεινε αναλλοίωτος…

Θα αρκούσε η χωρητικότητα του τρικύλινδρου σε σειρά κινητήρα στα 1.814 κ.εκ. (με παραλλαγές του να φτάνουν μέχρι τα 2.097 κ.εκ.), η ιπποδύναμη που παίζει αναλόγως των ρυθμίσεων από τους 162 μέχρι και τους 200+ ίππους και η ροπή των 24,5 kg-m στις 6.500 για να εντυπωσιάσει οποιονδήποτε γνωρίζει λίγα πράγματα για τις μοτοσυκλέτες.

Αλλά δεν ήταν αυτά τα στοιχεία που έκαναν την Nembo 32 τόσο ξεχωριστή, όσο το γεγονός ότι ο κινητήρας είχε τοποθετηθεί ανάποδα, με τους κυλίνδρους του προς τα κάτω και τον στρόφαλο στην κορυφή! Μια διάταξη, η οποία σύμφωνα με το Sabatini, συγκέντρωνε τις μάζες πολύ κοντά στο κέντρο βάρους της μοτοσυκλέτας, ευνοώντας την ευελιξία.

Τώρα ο Sabatini επιστρέφει, με την Nimbus 32 Iperleggera, η οποία όπως αντιλαμβάνεται κανείς και από το όνομα της, πρόκειται να αποτελέσει την ελαφρύτερη και με καλύτερη αναλογία κιλών ανά ίππο έκδοση του project αυτού.

Η “ανάποδη” διάταξη του κινητήρα φυσικά διατηρείται, με την ισχύ να φτάνει τους 200 ίππους, ενώ το μοτέρ χρησιμοποιείτε επίσης ως κεντρικό δομικό στοιχείο, “καταργώντας”  τα τμήματα χωροδικτυώματος των προηγούμενων εκδόσεων.

Μια monocoque κατασκευή από carbon, λειτουργεί ως φιλτροκούτι, κάλυμμα ρεζερβουάρ, υποπλαίσιο και σέλα, μειώνοντας αρκετά τα κιλά της μοτοσυκλέτας. Με όλον αυτόν τον αέρα της αντισυμβατικότητας, θα μας προκαλούσε εντύπωση αν το τηλεσκοπικό USD πιρούνι μπροστά παρέμενε ως είχε.

Έτσι λοιπόν, η έκδοση Iperleggera θα φέρει μια hossck διάταξη, με αρθρώσεις από carbon, η οποία σύμφωνα με το Sabatini, συνάδει επίσης στη συγκέντρωση των μαζών κοντά στο κέντρο βάρους, ενώ παράλληλα, είναι και πιο ελαφριά από ένα τηλεσκοπικό μπροστινό.

Η εκτίμηση για το βάρος, είναι ότι αυτό θα ανέρχεται στα 140 κιλά και δεδομένου του ότι η ισχύς ανακοινώνεται στους 200 ίππους, δημιουργεί μια αναλογία κιλών ανά ίππο πολύ καλύτερη από τα πιο σύγχρονα superbike παραγωγής.

Και μόλις γράψαμε την λέξη κλειδί… “παραγωγή”! Θα κατασκευαστεί η Nimbus 32 Iperleggera ή απλά είναι ένα render στον σκληρό δίσκο ενός υπολογιστή; Ο Sabtini ελπίζει σε αυτό και ψάχνει επενδυτή, φιλοδοξώντας σε μια παραγωγή 200 μονάδων ανά έτος.

Τιμούλα;

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί αλλά ειλικρινά τώρα… έχει καμία σημασία;


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon