.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 14:53

Mobility scooter με μοτέρ Kawasaki Z1 και νίτρο!

Αν θες να γίνεις ο πιο γρήγορος παππούς στον κόσμο, η αναζήτησή σου έλαβε τέλος.

Τα mobility scooters είναι τετράτροχα αμαξίδια με μικρούς τροχούς και συνήθως ηλεκτρικά μοτεράκια, σχεδιασμένα για να μεταφέρουν ανθρώπους με κινητικά προβλήματα σε μικρές αποστάσεις. Ώσπου εμφανίστηκε τούτο το ανοσιούργημα.

Εδώ λοιπόν ο ευφάνταστος Άγγλος πήρε έναν αερόψυκτο τετρακύλινδρο κινητήρα από ένα Kawasaki Z1 του 1973 (εξ ου και ανοσιούργημα) και, με μερικές μετατροπούλες, το κότσαρε κάτω από τη σέλα του εικονιζόμενου σκούτερ.

s l1600 9

Προφανέστατα και οι αλλαγές που έχει κάνει είναι πολλές, ξεκινώντας από ενισχύσεις στο πλαίσιο και στον πίσω άξονα, custom λεβιέ ταχυτήτων και βάσεις κινητήρα, βαφή ZX-10 καθώς και ένα σκασμό άλλες λεπτομέρειες.

Στα πιο σοβαρά τώρα, έχουμε μια κοντή γκαζιέρα για να ζωντανέψει η απόκριση της ισχύος και, το πιο πρόσφατο, μια μπουκάλα νίτρο, την οποία ευθαρσώς μας δηλώνεται πως δοκίμασε ο 96χρονος γείτονάς του και τη βρήκε ό,τι πρέπει! Για νοστιμιά προσθέτουμε και μια ολόσωμη εξάτμιση Vance & Hines, η οποία περιγράφεται ως … fuc^^^g loud!

Νούμερα απόδοσης δεν αναφέρονται, άλλωστε πού να βρει να το δυναμομετρήσει αυτό το πράγμα; Ο κινητήρας αυτός στην αρχική του μορφή απέδιδε 81 ονομαστικούς ίππους (δηλαδή περίπου 80 παραπάνω απ’ όσους αντέχει κανονικά αυτό το σκούτερ), αλλά εδώ έχουμε και αυτό το σατανικό νίτρο στην εξίσωση. Το πραγματικό ερώτημα βέβαια δεν είναι “πόσα βγάζει”, αλλά “ποιος θέλει να μάθει πόσα βγάζει”;

s l1600 8

Για την ιστορία πάντως, η τελική του ταχύτητα ανακοινώνεται στα 210 km/h. Ναι, με τα ροδάκια του καροτσιού σούπερ μάρκετ.

Το εικονιζόμενο τέρας βρίσκεται προς πώληση στο eBay με τιμή περίπου €8,900 (7,989 λίρες Αγγλίας, με ισοτιμία 26/6/2019).

Ο πωλητής δηλώνει εξαρχής πως δεν είναι νόμιμο για χρήση δρόμου, δεν έχει πινακίδες, αλλά αποστέλλει παγκοσμίως με πλήρη χαρτούρα και αναφέρει και τα κόστη αποστολής – ξεκαθαρίζοντας πως αυτά είναι δωρεάν αν ο προορισμός είναι το Κάστρο των Ουίδσορ, δηλαδή η κατοικία της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας.

s l1600 10

Ίσως αυτό να εξηγεί μια από τις εικόνες, που μας δείχνει μια φωτογραφία του πρίγκηπα Φιλίππου στην πλάτη του καθίσματος. Οπωσδήποτε πάντως δε μας εξηγεί γιατί στην κεντρική φωτογραφία ο αναβάτης του κρύβεται πίσω από μια μάσκα του Boris Johnson.

Να μην ξεχάσουμε πως ο τυχερός αγοραστής θα το παραλάβει με δώρο μια κούτα ενεργειακά ποτά Monster Energy. Θα του χρειαστούν.

Δείτε το και αποκτήστε το εδώ

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 15:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon