.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 14:14

Η Husqvarna εξετάζει τη δημιουργία ηλεκτρικού σκούτερ

Δε θα είναι η πρώτη της απόπειρα, ούτε για ηλεκτρικό, ούτε για σκούτερ

Το 2011 η Husqvarna παρουσίασε στην έκθεση του Μιλάνου ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό μοτοσυκλετάκι, το e-Go, το οποίο εντασσόταν στην αισθητική των τότε χωματερών μοντέλων της, με λεπτομέρειες όπως το μπροστινό φτεράκι που φορούσε το Nuda 900.

Αν και ουδέποτε έφτασε κάτι ανάλογο, ή εν γένει κάτι ηλεκτρικό, στη γκάμα μοτοσυκλετών παραγωγής της Husqvarna, προφανώς τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά στη δεκαετία που μεσολάβησε και σήμερα βρισκόμαστε στον προθάλαμο ενός κόσμου που ετοιμάζεται για την απόρριψη των ορυκτών καυσίμων προς όφελος των μπαταριών.

Να λοιπόν που η εμπλοκή της Husqvarna με την ηλεκτροκίνηση επιστρέφει στο προσκήνιο. Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα του Ελβετικού Acid Moto, συντάκτης του οποίου παρέστη στη διεθνή παρουσίαση του Svartpilen 701 και δηλώνει πως η πληροφορία του δόθηκε από άνθρωπο της Husqvarna.

Σύμφωνα με αυτή, η Husqvarna εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει την κατασκευή ενός ηλεκτρικού σκούτερ στο κοντινό μέλλον και ήδη πολλοί κάνουν τη λογική σύνδεση με τη μητρική ΚΤΜ και τη διαθεσιμότητα του ηλεκτρικού κιτ που εδώ και κάποια χρόνια χρησιμοποιείται στο Freeride.

Το κατά πόσο κάτι τέτοιο θα συμβεί είναι προφανώς άγνωστο προς το παρόν, αλλά η αλήθεια είναι πως λογικά όλοι οι κατασκευαστές θα ασχοληθούν με την ηλεκτροκίνηση, αργά ή γρήγορα, θέλοντας και μη.

Η δε Husqvarna έχει ήδη εμπλακεί με τα σκούτερ, καθώς στα τέλη της δεκαετίας του 1990 πουλούσε ένα μικρό δίχρονο 50άρι μοντέλο, το WRS. Λέτε;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 14:14

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon