.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 15:59

Δημοπρασία αγωνιστικού Yamaha YZF-R7 του Jean-Philippe Ruggia!

Σπάνιο παράδειγμα του πολυπόθητου μοντέλου, σε αγωνιστική έκδοση

Στη δημοπρασία Spring Stafford Sale, ο οίκος Bonhams βγάζει στο σφυρί ένα σπάνιο αγωνιστικό Yamaha YZF-R7 που είχε κερδίσει τη 2η θέση στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, με τους Jean-Marc Deletang, Jean-Philippe Ruggia & Christer Lindholm.

Αν τα πολιτικά YZF-R7 είναι σπάνια και ποθητά μοντέλα, η αγωνιστική τους έκδοση είναι ακόμα πολυτιμότερη και ονειρική. Θυμίζουμε πως το R7 παραγωγής είχε παραχθεί μόλις σε 500 κομμάτια, μόνο και μόνο λόγω κανονισμών WorldSBK (ομολογκασιόν).

yamaha yzfr7

Το YZF-R7 διέθετε έναν τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα με 5 βαλβίδες στον κύλινδρο και 107 hp. Με το αγωνιστικό κιτ όμως, αυτοί οι 107 ίπποι εκτινασσόταν στους 139, ενώ στα εργοστασιακά παραδείγματα οι ίπποι ξεπερνούσαν τους 160!

Η γεωμετρία της μοτοσυκλέτας με το αλουμινένιο Deltabox II πλαίσιο βασιζόταν σε εκείνη του GP 500 μοντέλου της φίρμας (YZR500), με το R7 να έρχεται κομπλέ με κορυφαίες αναρτήσεις Ohlins.

haga yzfr7

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK, οι μεγαλύτερες επιτυχίες του R7 ήρθαν με τον Noriyuki Haga, ο οποίος όταν το 2000 άλλαξε ελαστικά (Dunlop) κατάφερε να πάρει 7 νίκες ενάντια σε δικύλινδρες μοτοσυκλέτες 1.000 κ.εκ. (λέγε με Ducati), τερματίζοντας τελικά 2ος στη σεζόν, πίσω από τον Colin Edwards.

ruggia13

Το R7 πέρασε και από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Endurance, κυρίως με την ομάδα MG Competition, υποστηριζόμενη από την πάντα δραστήρια στους αγώνες Yamaha Γαλλίας.

ruggia2

Το συγκεκριμένο YZF-R7 κατάφερε να τερματίσει 2ο στις 24 ώρες του Le Mans το 1997, με τους τρεις πιλότους που αναφέραμε παραπάνω.

ruggia elbow

Θυμίζουμε πως ο Ruggia ήταν ο πρώτος αναβάτης που οδηγούσε με τους αγκώνες να ξύνουν την άσφαλτο, ένα στιλ που αργότερα θα έκανε διάσημο ο Marc Marquez.

ruggia10

Η λαχταριστή αυτή μοτοσυκλέτα βγαίνει σε δημοπρασία στα 58.000-69.000 ευρώ, ενώ για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα της δημοπρασίας ΕΔΩ.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 16:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon