.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 16:04

H Noraly πούλησε τα πάντα και γυρνά τον κόσμο με ένα Royal Enfield Himalayan

16,000 χιλιόμετρα και 7 χώρες αργότερα, είναι μόλις στην αρχή

Ονομάζεται Noraly Schoenmaker και μας έρχεται από την Ολλανδία. Ξεκίνησε την ενήλικη ζωή της όπως οι περισσότεροι από μας, με το μυαλό σε σπουδές και εργασία, σπούδασε γεωχημικός και στη συνέχεια ανέλαβε ένα διδακτορικό, στα πλαίσια του οποίου έπρεπε να πάει στην Αυστραλία για να συλλέξει δείγματα πετρωμάτων.

Εκεί ήταν που πρωτοανακάλυψε πως δεν ήθελε με τίποτα να γυρίσει σπίτι, οπότε απλά πήρε μια γρήγορη απόφαση να ξεχάσει το διδακτορικό και έπιασε δουλειά σε ορυχεία χρυσού. Μόλις έβγαλε τα πρώτα καλά λεφτά, τα παράτησε όλα και γύρισε τον κόσμο με ένα σακίδιο στην πλάτη. Η περιήγησή της κράτησε 2 χρόνια, ώσπου τέλειωσαν τα λεφτά και επέστρεψε στην Ολλανδία για να βρει δουλειά.

Επειδή όμως προφανώς το έγραφε η Τύχη της, βρήκε μια δουλειά που την έστελνε σε κάθε πιθανό και απίθανο μέρος του πλανήτη, γεγονός που διαρκώς της θύμιζε πως το μόνο που θέλει είναι να ταξιδεύει. Έτσι, 5 χρόνια αργότερα, ξαναπαράτησε τη δουλειά της, πούλησε όλα τα υπάρχοντά της και έφυγε για ένα ακόμη γύρο του κόσμου, αυτή τη φορά με τη νέα της αγάπη: τη μοτοσυκλέτα.

RoyalEnfieldHimalayan2018 withboxes

Πρωτοκαβάλησε μια Ducati Monster 796, η οποία πουλήθηκε με τα υπόλοιπα υπάρχοντά της πριν αποφασίσει να ορίσει την Ινδία ως αρχή του ταξιδιού της. Εκεί αγόρασε μια Royal-Enfield Himalayan, της φόρεσε μερικά βασικά πράγματα (κάγκελα, έξτρα μπιτόνια καυσίμου, χούφτες, βαλίτσες, έξτρα φώτα και μια εξάτμιση) και τον Δεκέμβριο του 2018 ξεκίνησε το μακρύ οδοιπορικό της.

Η ίδια δηλώνει πως δεν της αρέσει να ταξιδεύει με πρόγραμμα και παρέα, προτιμά μόνη και ό,τι προκύψει. Ως τώρα έχει ήδη καλύψει πάνω από 16,000 χιλιόμετρα γυρνώντας στη νοτιοανατολική Ασία, πριν περάσει προς τη Μέση Ανατολή, διασχίζοντας το μαγευτικό Ιράν.

Στις 15 Απριλίου η Noraly πέρασε τα σύνορα του Τουρκμενιστάν και ξεκίνησε την εξερεύνηση της χώρας. Οι μελλοντικές της βλέψεις προβλέπουν Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Κυργυστάν και μετά είσοδο στην Ευρώπη.

RidingmyRoyalEnfieldHimalayanmotorbikethroughMyanmar enroutetoMalaysia

Στο μεταξύ εμείς ζηλεύουμε απύθμενα. Και η όμορφη Noraly ρίχνει λάδι στη φωτιά όταν μας εξηγεί πως αυτό που θυμάται περισσότερο από το ταξίδι της ως τώρα ήταν η έρημος:

"Δεν είχα ξανακάνει ποτέ κάτι τέτοιο και σε αυτό το ταξίδι συνάντησα ήδη δύο ερήμους, στο Ομάν και στο Ιράν. Απλά έχει κάτι το ξεχωριστό η θέα των ατελείωτων εκτάσεων άμμου ως τον ορίζοντα όπου είσαι μόνο εσύ και η μηχανή σου. Δε νομίζω πως θα ξεχάσω ποτέ το αίσθημα της οδήγησης στην έρημο."

Όσο για τον εξοπλισμό που χρειάζεται κάποιος;

"Μην ανησυχείτε πολύ για τη μοτοσυκλέτα ή τον κατάλληλο εξοπλισμό. Δε χρειάζεσαι απαραιτήτως μια τεράστια, πανάκριβη μοτοσυκλέτα για να μπεις σε μια τέτοια περιπέτεια. Συνάντησα έναν ταξιδευτή που οδήγησε όλη τη διαδρομή από την Ευρώπη ως την Ασία με ένα Honda MSX 125. Το πιο σημαντικό είναι η απόφαση: Απλά φύγε!"

TheviewfrommyRoyalEnfieldHimalayanABS2018inSikkimIndia

Ακολουθήστε τις περιπέτειες της Noraly Schoenmaker μέσα από την προσωπική της ιστοσελίδα, Itchy Boots, καθώς και από το κανάλι της στο YouTube.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 11:07

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon