.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 14:24

Honda Mean Mower V2 - Πάει για νέο ρεκόρ ταχύτητας

Στόχος να ξεπεράσει τα 215 km/h

To 2014 η Honda μας είχε ξαφνιάσει ευχάριστα με την παρουσίαση της ταχύτερης χλοοκοπτικής μηχανής του κόσμου. Το πρώτο Mean Mower είχε καταφέρει να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, σημειώνοντας τελική ταχύτητα 187.6 km/h τότε.

jess mower

Μόνο που αυτό το ρεκόρ δεν κράτησε πολύ, καθώς η Νορβηγική ομάδα Team Viking φόρεσε έναν V8 από Corvette με όλους του τους 408 ίππους σε μια μηχανή του γκαζόν Stihl (σειρά T6), την έντυσε με ένα roll cage (μπάρες προστασίας) και κάπως έτσι ανέβασαν τον πήχυ με ένα νέο ρεκόρ 215 km/h!

Όπως είναι προφανές, αυτό δε θα περνούσε έτσι απλά από τη Honda, η οποία επιστρέφει με τη δεύτερη έκδοση (V2, εκ του Version 2) του Mean Mower. Αυτή τη φορά η χλοοκοπτική μηχανή εξοπλίστηκε με έναν κινητήρα από το τελευταίο CBR1000RR Fireblade SP1 με 190-τόσα άλογα και πλέον δηλώνει ανοικτά πως ο στόχος είναι απλά να ξαναπάρει πίσω το ρεκόρ της, δηλαδή να υπερβεί τα 215 km/h των Νορβηγών.

Επειδή όμως θέλουμε να είμαστε σίγουροι, ρίχνουμε στο παιχνίδι έναν κινητήρα που, σύμφωνα με τους κατασκευαστές της μηχανής, είναι ικανός να την επιταχύνει άνετα στα 240 km/h!

134572 It s back Meaner Louder and Faster

Η Honda μας έχει ήδη δώσει μερικές γεύσεις από το ανανεωμένο θηριάκι της με δύο teaser video για να ανοίγουν οι ορέξεις - θα τα βρείτε εδώ κι εδώ.

Η νέα Mean Mower V2 κατασκευάζεται στην Αγγλία από τη Honda UK με τη συνεργασία της Team Dynamics και στην προσπάθεια για το νέο ρεκόρ στο τιμόνι της θα καθίσει η 23χρονη Αγγλίδα Jess Hawkins, οδηγός αγωνιστικών καρτ και αυτοκινήτων BTCC (British Touring Car Championship).

jess mower 2

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πότε θα γίνει η απόπειρα για το ρεκόρ, καθώς οι δοκιμές εξέλιξης συνεχίζονται. Οι Άγγλοι μηχανικοί αποφάσισαν τελικά να τοποθετήσουν τον κινητήρα στο μπροστινό μέρος, καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση η μηχανή του γκαζόν πήγαινε μόνο σούζα, ενώ αυτόν τον καιρό δουλεύουν πάνω στην προσαρμογή των ηλεκτρονικών του Fireblade.

Βλέπετε θέλουν να κρατήσουν όλα τα ηλεκτρονικά, μεταξύ αυτών και το wheelie control που πιστεύουν πως θα εξασφαλίσει ότι τα μπροστινά λάστιχα θα μείνουν στον δρόμο - μιας και ο συνδυασμός 100 ίππων με 200 κιλά σε ένα σχετικά κοντό μεταξόνιο σημαίνει ατελείωτες σούζες, όσο μπροστά κι αν μπει ο κινητήρας.

134568 It s back Meaner Louder and Faster

Στο μεταξύ, επειδή είμαστε σίγουροι πως έχετε την ίδια απορία με μας, η απάντηση είναι προφανής: Ναι, το χλοοκοπτικό δουλεύει κανονικότατα, καθώς για να μετρήσει το ρεκόρ ως "η ταχύτερη μηχανή του γκαζόν στον κόσμο" θα πρέπει πάνω απ' όλα να είναι ακόμη μηχανή του γκαζόν. Μόνο που δε νομίζουμε πως θα προλαβαίνει να πάρει και πολλά χορτάρια στα 200+ km/h...

Δείτε το εδώ

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 14:25

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon