.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 13:34

Meteo & Αnytime – Δείτε τον καιρό στο οδικό δίκτυο της χώρας

Μια νέα υπηρεσία για τα καιρικά φαινόμενα που θα συναντήσετε καθ’ οδόν

Το γνωστό Meteo, ο ιστότοπος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για τις μετεωρολογικές προβλέψεις (και άλλα φυσικά φαινόμενα), αποκτά μια νέα υπηρεσία ενημέρωσης, που αφορά αποκλειστικά τους χρήστες του οδικού δικτύου της χώρας.

Σε συνεργασία με την ασφαλιστική Anytime, δημιουργήθηκε η υπηρεσία “Roads”, μέσω της οποίας μπορεί να πληροφορηθεί κανείς για τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Η πληροφόρηση είναι απλή, ουσιαστική και εύληπτη. Σε έναν χάρτη της χώρας έχουν αποτυπωθεί οι κύριοι οδικοί άξονες αλλά και το μεγαλύτερο τμήμα του επαρχιακού δικτύου. Το χρώμα με το οποίο απεικονίζονται οι δρόμοι, μας ενημερώνει και για τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν σε αυτούς, δηλαδή:

Πράσινο: Χωρίς Φαινόμενα
Μπλε: Βροχή
Γαλάζιο: Χιονόνερο
Μωβ: Χιόνι

meteo1

Για παράδειγμα, στο print screen που παραθέτουμε, έχουμε εστιάσει σε ένα τμήμα της Στερεάς Ελλάδας που περιλαμβάνει την Λιβαδειά και τον Παρνασσό. Βλέπουμε λοιπόν ότι, στις πεδινές περιοχές οι δρόμοι έχουν πράσινο χρώμα, δηλαδή δεν σημειώνονται καιρικά φαινόμενα, ωστόσο προσεγγίζοντας τον Παρνασσό, στις υπώρεις και ημιορεινές περιοχές, σημειώνονται βροχές (μπλε χρώμα), ενώ ψηλά στο οδικό δίκτυο προς το Χιονοδρομικό ή μετά τα Καλύβια, θα συναντήσουμε χιονόνερο (γαλάζιο χρώμα) και χιονόπτωση (μωβ χρώμα).

Ο χάρτης προσφέρει φυσικά την δυνατότητα μεγένθυσης για πιο λεπτομερή αποτύπωση, ενώ μπορεί να δει κανείς και την πρόβλεψη για τις επόμενες ώρες (ανά τρίωρο) και ημέρες (μέχρι τρεις μέρες μήκος χρόνου).

Πρόκειται για μια πολύτιμη υπηρεσία για τους οδηγούς, αφού μέσω αυτής, μπορούν άμεσα  να πληροφορηθούν για τον καιρό που θα συναντήσουν σε ένα ταξίδι τους και να είναι ενήμεροι και προετοιμασμένοι.

Meteo Roads

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 13:35

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon