.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 12:28

Volvo – Αυτόματη ακινητοποίηση σε περίπτωση απερίσκεπτης οδήγησης!

Ένα σύστημα ασφαλείας για τις ευπαθείς ομάδες 

Τις τελευταίες δεκαετίες, η ασφάλεια είναι η Νο1 προτεραιότητα των κατασκευαστών αυτοκινήτων και όχι τυχαία, αφού και το αγοραστικό κοινό, θεωρεί τον συγκεκριμένο τομέα ως πολύ καθοριστικό για την επιλογή ενός μοντέλου. 

Φυσικά η όλη εξέλιξη εστιάζει κυρίως στην ασφάλεια των επιβαινόντων, με λίγες να είναι οι περιπτώσεις όπου λαμβάνονται μέτρα για τους ανθρώπους “έξω από το αυτοκίνητο”, όπως οι εξωτερικοί αερόσακοι για το ενδεχόμενο χτυπήματος πεζού, για παράδειγμα.

Η Volvo, είναι μια αυτοκινητοβιομηχανία που έχει συνδέσει όσο καμία άλλη το όνομα της με την ασφάλεια. Βάση των τελευταίων νέων, τώρα επεκτείνει αυτή την “προστατευτική της ομπρέλα” και στους εκτός αυτοκινήτου ανθρώπους, αφού εξελίσσει σύστημα το οποίο θα “τσεκάρει” συνεχώς την συμπεριφορά του οδηγού και θα λαμβάνει μέτρα, αν κρίνει πως η οδήγηση του είναι επικίνδυνη.

Πως θα γίνεται αυτό; Κάμερες θα παρακολουθούν συνεχώς το κεφάλι του οδηγού και θα ελέγχουν το που έχει στραμμένο το βλέμμα του. Επίσης, θα λαμβάνονται στοιχεία από τον χειρισμό του τιμονιού και από την θέση του αυτοκινήτου στον δρόμο. Όλα αυτά τα δεδομένα θα αναλύονται σε πραγματικό χρόνο και αν διαπιστωθεί ότι η προσοχή του οδηγού έχει αποσπαστεί ή βρίσκεται υπό την επήρεια ουσιών / αλκοόλ, τότε, αναλόγως της επικινδυνότητας θα λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα.

volvo
Διάγραμμα που δείχνει τα στάδια περέμβασης του νέου συστήματος ασφάλειας της Volvo, σε συνάρτηση με το βαθμό επικινδυνότητας της οδήγησης 

Σε πρώτη φάση, θα υπάρχει ειδοποίηση με ηχητικά και οπτικά σήματα προς τον οδηγό, που θα επισημαίνουν ότι η οδήγηση του είναι επικίνδυνη. Σε δεύτερη φάση, αν το σύστημα εντοπίσει υψηλότερα ποσοστά επικινδυνότητας, θα μπαίνει σε λειτουργία αυτόματος κόφτης που θα περιορίζει σημαντικά την ταχύτητα του αυτοκινήτου, ενώ ταυτόχρονα, θα γίνεται κλήση στην υπηρεσία “Volvo on Call”, με εκπρόσωπο της εταιρείας να επικοινωνεί με τον οδηγό από την ανοικτή ακρόαση του αυτοκινήτου, για να διαπιστωθεί αν όλα είναι εντάξει.

Αν ο οδηγός συνεχίσει να οδηγά απερίσκεπτα και επικίνδυνα, πηγαίνοντας πέρα - δώθε στις λωρίδες κυκλοφορίας για παράδειγμα, τότε, το αυτοκίνητο θα ακινητοποιείται αυτόματα και πλήρως και θα συνεχίζεται η επικοινωνία με την υπηρεσία Volvo on Call, προκειμένου να βοηθηθεί ο οδηγός.

Το συγκεκριμένο σύστημα λοιπόν, θα λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο “εις βάρος” του οδηγού, προφυλάσσοντας πρωτίστως τους άλλους χρήστες του δρόμου, και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες, από ένα εν δυνάμει επικίνδυνο οδηγό, που θα μπορούσε να προκαλέσει ατύχημα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 12:28

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon