.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 12:00

Kawasaki – To “ψάχνει” για κάτι ηλεκτροκίνητο και πολύ γρήγορο

Πατέντες αποκαλύπτουν τις προθέσεις της

Mε την Kawasaki δεν θα μπορούσαν να είναι αλλιώς τα πράγματα. Η ιαπωνική εταιρεία που έχει συνδέσει το όνομα της όσο καμία άλλη με τις επιδόσεις και την ταχύτητα, είναι λογικό και επόμενο να περάσει την φιλοσοφία αυτή και σε μελλοντικά project.

Αυτό αποδεικνύεται από πατέντες που κατέθεσαν οι “πράσινοι” προς κατοχύρωση, στις οποίες περιγράφεται ένα πολύπλοκο σύστημα ψύξης, προσαρμοσμένο σε ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα. Το μπορεί να σημαίνει αυτό;

kawaeps2

Στις περισσότερες e-δίτροχες εφαρμογές, η ψύξη επιτυγχάνεται μέσω του αέρα, ωστόσο όπως συμβαίνει και με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, υπάρχει ένα όριο πάνω από το οποίο ο αέρας από μόνος του δεν επαρκεί για την απαγωγή της θερμότητας. Αυτό συμβαίνει κατά κανόνα στις περιπτώσεις μοτοσυκλετών μεγάλης ισχύος.

kawaeps3

Βλέπουμε λοιπόν στα σχέδια της Kawasaki, ένα σύστημα ψύξης το οποίο δεν χρησιμοποιεί νερό αλλά λάδι, καθώς και το πώς αυτό χωροθετείται  στη μελλοντική ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα. H παρουσία του συστήματος αυτού, αποτελεί μια πολύ σοβαρή ένδειξη ότι η Kawasaki θα κάνει την είσοδο της στο e-χώρο με μια μοτοσυκλέτα επιδόσεων, της οποίας η ισχύς πρόκειται να είναι πολύ μεγάλη.

Δεν πρόκειται βέβαια για κάτι νέο, αφού από το 2015, υπήρχαν στοιχεία που έδειχναν ότι στο Akashi το σκέφτονται σοβαρά το θέμα “ηλεκτροκίνηση”.  

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 14:28

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon