.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 12:11

Claudio Domenicali: Streetfighter V4, μικρές Ducati και ένα scooter

Αποκαλυπτικά αποσπάσματα συνέντευξης του διευθύνοντος συμβούλου της Ducati

Βρέθηκε ο άνθρωπος στην Ελβετία για το Geneva International Motor Show 2019 και φυσικά οι εκεί συνάδελφοι δεν έχασαν την ευκαιρία για ένα σύντομο τετ-α-τετ μαζί του. Συγκεκριμένα στο Ελβετικό Acid Moto δημοσιεύεται μια πολύ σύντομη συνέντευξη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ducati, Claudio Domenicali, η οποία μετά βίας προλαβαίνει να πιάσει τρία-τέσσερα θέματα. Από ζουμί όμως, άφθονο.

Φυσικά το βασικό ζητούμενο είναι οι φήμες για ένα ενδεχόμενο Streetfighter V4, μια μοτοσυκλέτα της οποίας οι σχετικές φήμες έχουν συνοδευτεί από έναν ορυμαγδό σχεδίων Photoshop. Αν μη τι άλλο όμως, αν είναι να πιστέψουμε κάποιον, ας είναι το αφεντικό της Ducati!

Ερωτώμενος λοιπόν σχετικά με το ενδεχόμενο να έρθει αυτή η μοτοσυκλέτα, ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:

Acid Moto: “Μπορούμε να ελπίζουμε πως ο κινητήρας του V4 θα βρεθεί και σε άλλες μοτοσυκλέτες, ένα Streetfighter V4 για παράδειγμα;”

Domenicali: “Πιστεύετε πως η Ducati θα έπρεπε να φτιάξει μια τέτοια μοτοσυκλέτα;”

ΑΜ: “Ναι, έχει μεγάλη ζήτηση, είναι μια ερώτηση που επανέρχεται συχνά στους αναγνώστες μας.”

Domenicali: “Ε τότε θα είναι εκεί το ταχύτερο δυνατόν!”

Στη συνέχεια οι ερωτήσεις στράφηκαν σε άλλες πτυχές του V4, όπως για παράδειγμα αν υπάρχει πλάνο για μικρότερες εκδόσεις του. Σε αυτό Domenicali ήταν ξεκάθαρος: ο κινητήρας είναι πολύ πιο περίπλοκος από τους V2 και, για να προσαρμοστεί σε μικρότερους κυβισμούς, θα πρέπει να γίνει πολλή δουλειά, να αλλάξουν πολλά μέρη του και τελικά να προκύψουν πανάκριβες μοτοσυκλέτες. Γι’ αυτό και θα παραμείνει στο πάνω-πάνω ράφι μόνο, προς το παρόν τουλάχιστον.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο η Ducati να φτιάξει μοτοσυκλέτες μικρών κυβισμών, και πάλι το αφεντικό ήταν ξεκάθαρο:

“Η Ducati είναι στυλ, εξειδίκευση και επιδόσεις. Είναι σημαντικό για μας οι μοτοσυκλέτες μας να σέβονται αυτές τις τρεις αξίες και το σύνολο της γκάμας μας για τον επόμενο χρόνο θα είναι συντονισμένο με αυτή τη γραμμή. Μου είναι βέβαια δύσκολο να αποκαλύψω με ακρίβεια τι θα συμβεί στο μέλλον.”

Και για το τέλος, οι Ελβετοί είχαν μια αρκετά ενδιαφέρουσα απορία: πώς γίνεται στη χώρα που γέννησε τη Vespa η Ducati να μην έχει ασχοληθεί ποτέ με το θέμα των scooter;

Παρότι θα μπορούσε να επικαλεστεί την ακριβώς προηγούμενη απάντησή του, ο Domenicali τους χάρισε ένα πλατύ χαμόγελο και απάντησε, “Είναι ένα άκρως απόρρητο σχέδιο!”

Πηγή: AcidMoto.ch

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 13:55

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon