.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 17:45

Druid Motorcycles - Μια ηλεκτρική εταιρεία που μυρίζει... απάτη

Φιλόδοξοι ισχυρισμοί, όμως κάτι μας θυμίζουν οι μοτοσυκλέτες... τι μας θυμίζουν... 

“Druid is not a job, it’s a Cult”, ήτοι “η Druid δεν είναι μια δουλειά, είναι μια αίρεση”. Τάδε έφη, Druid Motorcycle Company. Ποια είναι όμως η Druid;

Στην προχειροφτιαγμένη σελίδα της αμερικάνικης φίρμας διαβάζουμε τα εξής: “Ιδρύθηκε από 3 φίλους, τον επιχειρηματία Walter G Schellenburger, το μοντέλο Silvia Chu (;) και τον ιδιοφυή αυτοδίδακτο μηχανικό αεροσκαφών Mila Svoboda, σε μια συνάντηση μοτοσυκλετιστών το 2012.”

Πρώτη πρόταση, πολλά ερωτήματα. Μοντέλο; Ιδιοφυής και αυτοδίδαχτος; Το 2012; Και μέχρι το 2018 τι έκαναν οι τρεις φίλοι και η εταιρεία που δεν είχαμε ακούσει μέχρι πριν λίγες μέρες από ένα άρθρο στο αμερικάνικο site RideApart;

svoboda

Η σελίδα συνεχίζει να απαριθμεί τις δάφνες του Milan Svoboda, ως “πρωτοπόρο στα αεροσκάφη με πτέρυγες μεταβλητής γεωμετρίας”, κ.α. όμως πέρα από ένα πρόχειρα φτιαγμένο προφίλ στο Linkedin, εμείς δεν καταφέραμε να βρούμε καμία πληροφορία για τον Milan Svoboda στο διαδίκτυο.

Όσον αφορά στον CEO Walter G Schellenburger, ούτε για εκείνον βρήκαμε κάτι, πέρα από το προφίλ του στο Linkedin στο οποίο αυτοπροσδιορίζεται ως “πρώην αρχιμηχανικός στην SRTA Industries, τον δεύτερο σε μέγεθος κατασκευαστή… κουτιών πίτσας στα… βορειοδυτικά του Ειρηνικού.” Τρέχα γύρευε.

Και το μοντέλο Silvia Chu; Αγνοείται.

Πονοκέφαλος (από την προσπάθεια να βγάλουμε άκρη) και πονόκοιλος (από τα γέλια).

Και πάμε τώρα και στο κύριο θέμα που έχουμε με την νεότευκτη αυτή εταιρεία.

druid motorcycles 4

Οι 2 μοτοσυκλέτες της... "πρωτοπωριακής πλατφόρμας Prophet" που δείχνει στο site της, με ονόματα Druid Sorcerer Hybrid και Druid Sorcerer XEV είναι το Zontes X310! Και οι δύο! Απλώς την πρώτη τη βλέπουμε στο δεξί προφίλ, και τη δεύτερη… στο αριστερό.

Καμία αναφορά δεν γίνεται σε Zontes, ή στο design των μοτοσυκλετών, παρά μόνο σε κάποια σκόρπια τεχνικά χαρακτηριστικά όπως το ότι το πρώτο μοντέλο θα είναι υβριδικό και θα παράγει… 230 hp, και το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό με 150 hp.

druid motorcycles 1

Η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο μυστήρια (ή αστεία, εξαρτάται πώς θα το δει κανείς), με τον Svoboda να δημοσιεύει πριν 2 εβδομάδες μια σκοτεινή φωτογραφία με μια φλεγόμενη μοτοσυκλέτα, σχολιάζοντας “Θλιβερά νέα. Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα της Druid καταστράφηκε από κάποιο ατύχημα, κι έτσι η παρουσίαση των μοτοσυκλετών μας θα καθυστερήσει.”

Τελειώνουμε με το τσιτάτο του site της φίρμας που αναφέρει πως “Το 2018 θα είναι η χρονιά του Δρυίδη.” Ναι. Μόνο που έχουμε 2019, και το μόνο που βλέπουμε είναι η Zontes X310. Κάτι μυρίζει ύποπτα εδώ… μείνατε συντονισμένοι. Έχουμε την εντύπωση πως η συνέχεια πιθανώς να είναι ξεκαρδιστική.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 21:03

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Suzuki GSX-R 1000R Ilmberger Carbon ATV Lifeguard – Ένα σωτήριο roll bar »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon