.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 15:20

Ινδία - Ομάδα αναβατών αντιτίθεται στην υποχρεωτική χρήση κράνους

Και ο τρόπος διαμαρτυρίας τους είναι τραγικά ειρωνικός…

Στην Ινδία, την μεγαλύτερη αγορά μοτοσυκλέτας στον κόσμο, όπου εκατοντάδες εκατομμύρια δίκυκλα εξυπηρετούν καθημερινά αντίστοιχο αριθμό αναβατών, κυβέρνηση και αρχές, έχουν “σφίξει τα λουριά” σε ότι αφορά στην υποχρεωτική χρήση κράνους, στην πόλη Pune.

Συγκεκριμένα, παρά το ότι μέχρι πρότινος υπήρχε αρκετή ανοχή γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, τον τελευταίο καιρό, οι έλεγχοι της αστυνομίας και η επίδοση κλίσεων για μη χρήση κράνους έχουν εντατικοποιηθεί, με στόχο φυσικά την μείωση των θανάτων και των σοβαρών τραυματισμών.

Υπάρχει όμως μια μεγάλη μερίδα Ινδών αναβατώn, που σε όλο αυτό δεν βλέπει τίποτα περισσότερο από μια προσπάθεια της κυβέρνησης να τους απομυζήσει οικονομικά, υποχρεώνοντας τους να αγοράσουν κράνη τα οποία φορολογούνται και κόβοντας τους κλήσεις που επιφέρουν υψηλά πρόστιμα. Σε διάστημα δύο εβδομάδων, επιδόθηκαν 9.500 κλήσεις για μη χρήση κράνους, μόνο στην πόλη αυτή, εξοργίζοντας τους… συνωμοσιολόγους Ινδούς αναβάτες, οι οποίοι αποφάσισαν να αντιδράσουν.

Η διαμαρτυρία τους όμως, ήταν τουλάχιστον αποτυχημένη σε συμβολισμό, αφού οργάνωσαν μια τελετή κηδείας… για το κράνος. Αντιλαμβάνεστε πόσο τραγικά ειρωνικό είναι όλο αυτό ε; Ακόμα πιο τραγικές πάντως, είναι οι απόψεις που συμμερίζεται η ομάδα αυτή, σχετικά με την χρήση κράνους.

Ισχυρίζονται, πέραν του ότι πίσω απ όλο αυτό κρύβονται οικονομικά συμφέροντα, ότι το κράνος προκαλεί σοβαρούς τραυματισμούς στην σπονδυλική στήλη σε περίπτωση ατυχήματος, ότι προκαλεί επίσης τριχόπτωση και ότι για τις ταχύτητες κίνησης στην πόλη Pune, που λόγο κυκλοφοριακής συμφόρησης δεν ξεπερνούν τα 40 χλμ./ώρα, ουσιαστικά το κράνος είναι αχρείαστο…

Μάλιστα “απειλούν” ότι θα ξεκινάνε να φοράνε τουρμπάνια στο κεφάλι, μιμούμενοι την θρησκευτική ομάδα των Σιχ, στην οποία επιτρέπεται να οδηγά χωρίς κράνος, εξαιτίας την ενδυματολογικής τους παράδοσης.

    

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 15:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon