.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 15:42

Αερόσακος για μοτοσυκλετιστές καλεί βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος

Το Internet of Things στα αξεσουάρ ασφαλείας

Στα πλαίσια της έκθεσης τεχνολογίας CES 2019, η Κορεατική εταιρεία Safe Ware παρουσίασε έναν νέο συνδεδεμένο αερόσακο για μοτοσυκλετιστές.

Πρόκειται για ένα γιλέκο που φοριέται πάνω από το τζάκετ και ενεργοποιείται μέσω κορδονιού που δένεται σταθερά στη μοτοσυκλέτα. Μάλλον συμβατικός στην τεχνολογία του, ο αερόσακος αυτός ζυγίζει συνολικά 960 γραμμάρια, τροφοδοτείται από ένα κάνιστρο διοξειδίου του άνθρακα (CO2), ανοίγει σε 0.2 δευτερόλεπτα και καλύπτει σβέρκο, σπονδυλική στήλη, στήθος και πλευρά.

Το ενδιαφέρον και καινοτόμο στοιχείο του αφορά στην ικανότητά του να ειδοποιεί προεπιλεγμένα πρόσωπα σε περίπτωση ατυχήματος με τηλεφωνική κλήση και SMS, αλλά και να στέλνει στίγμα GPS με την ακριβή θέση του συμβάντος σε Google Maps.

tech 02 02 03

Λογικά αυτές οι υπηρεσίες e-Call θα προϋποθέτουν κάποια συνδρομητική υπηρεσία για να λειτουργήσουν, ενώ η όλη επικοινωνία διεξάγεται μέσω του smartphone και της σχετικής εφαρμογής της Safe Ware.

Δεν είναι σαφές αν υπάρχει πρόβλεψη ακύρωσης της ειδοποίησης σε περίπτωση που απλά ξεκαβαλήσουμε έχοντας ξεχάσει το κορδόνι του αερόσακου συνδεδεμένο.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα σε άλλους δύο τύπους αερόσακου, έναν για εργάτες και έναν για ιππασία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 15:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon