.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 09:37

Honda – Πρόσθετα σχέδια για την μοτοσυκλέτα με κυψέλες καυσίμου

Πιθανή παρουσιάση ενός πρωτότυπου στα τέλη του 2019

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που τα πρώτα σχέδια της Honda για μια μοτοσυκλέτα που θα κινείται από ενέργεια παραγόμενη από κυψέλες καυσίμου (fuel cells), έκαναν την εμφάνιση τους.

Υπενθυμίζουμε ότι η Honda, έχει καταστήσει ξεκάθαρο ότι επενδύει και πιστεύει στις κυψέλες καυσίμου ως εναλλακτική πηγή ενέργεια για το μέλλον, συμμετέχοντας σε μεγάλες εταιρικές συμπράξεις με άλλους κατασκευαστές οχημάτων, μέσα από τις οποίες θα δημιουργηθούν οι υποδομές που θα υποστηρίξουν τα οχήματά αυτά, δηλαδή σταθμοί ανεφοδιασμού με υδρογόνο.

Swing Arm WM 3

Τώρα κάποια τελευταία σχέδια που αφορούν στο μοντέλο αυτό και δημoσιέυθηκαν στο More Bikes, έκαναν πάλι την εμφάνιση τους, με την εταιρεία να εστιάζει στο μονόμπρατσο ψαλίδι, και την εσωτερική δομή αυτού.

Swing Arm WM 1

Βλέπουμε λοιπόν ότι στην βάση του ψαλιδιού, βρίσκεται ο ηλεκτροκινητήρας που τροφοδοτείται με ενέργεια από τις κυψέλες καυσίμου και του οποίου η περιστροφική κίνηση μεταδίδεται στον πίσω τροχό, με άξονα και κωνικά γρανάζια, θυμίζοντας κατά κάποιο τρόπο Moto Guzzi και BMW.

Swing Arm WM 4

Oι πληροφορίες, θέλουν την Honda, να παρουσιάζει ένα πρωτότυπο της μοτοσυκλέτας αυτής το 2019 και αν κρίνουμε από τα σχέδια, μάλλον δεν πρόκειται για μεγάλων διαστάσεων μοντέλο αλλά για κάτι πιο μικρό σε διαστάσεις, σαν το MSX 125 / Grom.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 09:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon