.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 17:05

Ε.Ε.: Απαραίτητα υπόψη και τα δίκυκλα στον σχεδιασμό των οδικών δικτύων

Στόχος η μεγαλύτερη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων

Σε συμφωνία για αναδιαμόρφωση και ενίσχυση των κανόνων διεύθυνσης των υποδομών και των οδικών  δικτύων κατέληξαν οι υπουργοί της Ε.Ε, δίνοντας μεγαλύτερο βάρος σε πιο ευπαθείς ομάδες, όπως είμαστε εμείς οι μοτοσυκλετιστές.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ειδικότερα, συμφώνησε με την πρόταση της Κομισιόν για βελτίωση του τρόπου διαχείρισης των υποδομών και των οδικών δικτύων με στόχο να μειωθούν περαιτέρω τα θανάσιμα ατυχήματα αλλά και οι σοβαροί τραυματισμοί.

Η νέα ντιρεκτίβα θα περιλάβει στους υπάρχοντες κανόνες τους αυτοκινητόδρομους αλλά και άλλους σημαντικούς δρόμους ενός οδικού δικτύου, πέρα από το διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών (trans-European transport network -TEN-T)

Αυτό θα συνεισφέρει σημαντικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην βελτίωση των δρόμων και της ασφάλειας που προσφέρουν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ντιρεκτίβα θα καλύψει επίσης και δρόμους εκτός αστικών περιοχών, οι οποίοι κατασκευάζονται με χρήματα της Ε.Ε.

Αυτό που σίγουρα θα γίνει με την εφαρμογή της είναι ότι στον μελλοντικό σχεδιασμό που αφορά την ασφάλεια των χρηστών των δρόμων, οι ανάγκες περισσότερο ευπαθών ομάδων όπως είναι οι μοτοσυκλετιστές και οι δικυκλιστές γενικότερα, οι ποδηλάτες αλλά και οι πεζοί, θα λαμβάνονται υποχρεωτικά υπόψη. Ο λόγος φυσικά βρίσκεται στο γεγονός ότι οι μισοί θάνατοι από τροχαία εντός της Ε.Ε. για το 2017 προέρχονται από ακριβώς αυτές τις ευπαθείς ομάδες.

Την ικανοποίησή του για αυτή την εξέλιξη εξέφρασε και ο γενικός γραμματέας της FEMA Dolf Willigers: «Αυτή είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Η απόφαση του Συμβουλίου ήταν ακριβώς αυτό που είχαμε ζητήσει. Είναι υπέροχα νέα για τους μοτοσυκλετιστές. Από εδώ και στο εξής οι αρμόδιοι για τους δρόμους θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους και τους ευπαθείς χρήστες των δρόμων, συμπεριλαμβανομένων και τον μοτοσυκλετιστών, με οτιδήποτε έχει να κάνει με τους κεντρικούς δρόμους της Ευρώπης. Αυτό θα οδηγήσει σε περισσότερη ασφάλεια για εμάς. Τώρα έγκειται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 17:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon