.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 17:58

Ντοκιμαντέρ εποχής Superbikers: A breed apart (Video)

Εικόνες από άλλη εποχή, με ήχο χορταστικό

O βρετανικής καταγωγής τηλεοπτικός παραγωγός Peter Starr, που μπήκε πέρσι στο Hall of Fame της AMA, για αυτά που έχει προσφέρει στους δύο τροχούς (μεταξύ άλλων έκανε και αγώνες με μοτοσυκλέτες την δεκαετία του 60) είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από αυτό το πολύ ενδιαφέρον 20λεπτο ντοκιμαντέρ που ονομάζεται “Superbikers: A breed apart”

Με τα 1000άρια superbikes εκείνης της εποχής να βρίσκονται στα πρώιμα στάδια της εξέλιξής τους το ντοκυμαντέρ μας δείχνει τη ζωή αλλά και τις σκέψεις των αναβατών που αγωνίζονταν στις σέλες τους και μας πωρώνει παράλληλα με τον θεσπέσιο ήχο τους. Στο επίκεντρο ο αγώνας εκείνης της χρονιάς στην Laguna Seca.

Προσπαθήστε να αναγνωρίσετε κάποιους από τους σημερινούς θρύλους των δύο τροχών, όπως είναι οι Freedie Spencer, Eddie Lawson αλλά και να μην γελάστε με τον εκφωνητή που βλέπει τους αναβάτες να, « γέρνουν σχεδόν εντελώς εκτός μοτοσυκλέτας και να ακουμπούν σχεδόν τα γόνατά τους» στην άσφαλτο. Μην ξεχνάτε ότι το συγκεκριμένο στιλ ήταν τότε ακόμη νέο και δεν είχε εξελιχθεί πλήρως. Μάθετε επίσης και για τις διαφορές μεταξύ των μοτοσυκλετών παραγωγής και τον αγωνιστικών που ξεπερνούσαν τότε τα 200 κιλά σε βάρος.

Δείτε επίσης πως ήταν τότε η πίστα της Laguna Seca αλλά και την κάμερα τεραστίων διαστάσεων που τοποθετήθηκε στο ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας για on board πλάνα, κάτι που έγινε τότε για πρώτη φορά στην ιστορία των αμερικάνικων αγώνων.

Άλλες εποχές με μοτοσυκλέτες θηρία σε βάρος, που δεν είχαν σχεδιαστεί για αγώνες, ουσιαστικά χωρίς προστασία για τον αναβάτη τους, σίγουρα πιο ρομαντικές από τις σημερινές.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 18:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon