.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 10:21

Βρετανία - Αστυνομικός ερευνάται για εμβολισμό και τραυματισμό αναβάτη

Μια υπόθεση που θα μπορούσε να επηρεάσει το μέλλον της νέας τακτικής

Ένας αστυνομικός, οδηγός περιπολικού στην Βρετανία αντιμετωπίζει κατηγορίες, μετά από εμβολισμό ενός 17χρονου αναβάτη που οδηγούσε επικίνδυνα. Ο αναβάτης δεν φορούσε κράνος και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι.

Η υπόθεση αφορά περιστατικό που έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 2017 στο Λονδίνο, όταν η αστυνομία εντόπισε 17χρονο αναβάτη που οδηγούσε δίχως κράνος κλεμμένο δίκυκλο. Στον εμβολισμό του από το περιπολικό (σημειώστε πως ο οδηγός δεν ανήκε στην νέα ομάδα εκπαιδευμένων στον εμβολισμό αστυνομικών με την ονομασία Scorpion), ο νεαρός έσπασε το πόδι του και υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο τη στιγμή του εμβολισμού, το περιπολικό μετέφερε στο νοσοκομείο τον 17χρονο. Μετά από την ανάρρωση του, ο νεαρός βγήκε από το νοσοκομείο μερικές μέρες αργότερα, ενώ στο δικαστήριο δήλωσε ένοχος για απόπειρα κλοπής, οδήγηση δίχως δίπλωμα και δίχως ασφάλεια, και για επικίνδυνη οδήγηση.

Τώρα, οι ενέργειες του αστυνομικού που εμβόλισε τον αναβάτη ερευνώνται από τον ανεξάρτητο εποπτικό οργανισμό Independent Office for Police Conduct (IPOC).

H έρευνα θέλει να ρίξει φως στις συνθήκες του εμβολισμού, ενώ θα μπορούσε να οδηγήσει τον αστυνομικό οδηγό στο να βρεθεί αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες, όπως η σκοπούμενη απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης, αλλά και στην αποπομπή του από το αστυνομικό σώμα.

Αντιπρόσωπος του IPOC δήλωσε πως «είναι θέμα το αν πρόκειται για αναλογική αντίδραση από τον αστυνομικό, ενώ θα ήταν λάθος να παρέχουμε εγγυήσεις για μη δίωξη των αστυνομικών σε κάθε περίπτωση».

Το IPOC ερευνά και δεύτερο περιστατικό στο Ealing τον Μάρτιο του 2018, όταν ένας 20χρονος αναβάτης έσπασε το πόδι του μετά από εμβολισμό, όμως σε αυτή την περίπτωση οι αστυνομικοί που εμπλέκονται θεωρούνται μάρτυρες, και όχι κατηγορούμενοι.

Στη Βρετανία, το πρόβλημα με τις συμμορίες των scooter έχει γιγαντωθεί, και το κοινό υποστηρίζει σε μεγάλο ποσοστό τη νέα τακτική του εμβολισμού των κακοποιών.

Μάλιστα το Facebook Group «The UK Motorcycle Theft Protest Group» που διαμαρτύρεται για την μέχρι πρότινος απραξία της αστυνομίας στις κλοπές μοτοσυκλετών, έχει οργανώσει δικτυακό ψήφισμα για την υποστήριξη των αστυνομικών που εμβολίζουν κακοποιούς, ενώ μέχρι τη στιγμή που γράφαμε το άρθρο, το ψήφισμα είχε 28.847 υπογραφές!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 10:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon