.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 14:06

Δεν έχει βενζίνη για ξεκράνωτους – Πρωτοποριακή στρατηγική στην Ινδία

Η αστυνομία επιβάλλει τη χρήση κράνους και ο κόσμος αντιδρά

Στην πόλη Pune της νοτιοδυτικής Ινδίας οι τοπικές αρχές και η αστυνομία αποφάσισαν να κάνουν υποχρεωτική τη χρήση κράνους πάνω σε όλα τα δίκυκλα από την αρχή του νέου έτους, αλλά το μέτρο αυτό δεν περνά χωρίς εντάσεις.

Σε μια ευρύτερη περιοχή όπου κυκλοφορούν περίπου 2.4 εκατομμύρια δίκυκλα, δημιουργήθηκε μια «Επιτροπή Δράσης», η Anti-Helmet Compulsion Action Committee και η οποία προβάλλει μια σειρά επιχειρημάτων κατά της υποχρεωτικής χρήσης κράνους που στην Ευρώπη θα προκαλούσαν τουλάχιστον το γέλιο.

«Δε χρειάζεται κράνος όταν η μέση ταχύτητα κίνησης στην πόλη είναι 20-25 km/h», «ο κόσμος αγοράζει φτηνά κράνη και θα πάθει μεγαλύτερη ζημιά με αυτά αν πέσει», «το βάρος του κράνους προκαλεί σπονδυλίτιδα», «επηρεάζει αρνητικά την ακοή» και άλλα τέτοια ευτράπελα ακούγονται από τα μέλη της επιτροπής αυτής, ωστόσο οι αρχές παραμένουν αμετακίνητες στην επιβολή του νόμου.

Δε λείπουν βέβαια και κάποιες φωνές που παρουσιάζουν μια διαφορετική οπτική στο ζήτημα, όπως αυτοί που λένε πως «ας φορέσουν πρώτα οι ίδιοι οι αστυνομικοί τα κράνη τους και μετά ας το επιβάλλουν και στους υπόλοιπους».

Όπως και να έχει, η αστυνομία δηλώνει πως θα έχει μπλόκα στημένα σε πολλά κεντρικά σημεία και διασταυρώσεις της Pune για να κόβει κλήσεις σε ξεκράνωτους, αλλά επειδή είναι πρακτικά αδύνατον να πιαστούν όλοι, σκέφτηκαν ένα ακόμη επιπλέον μέτρο.

Με πρόσφατη ανακοίνωση, λοιπόν, η τοπική αστυνομία ενημερώνει πως οι ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων έχουν ειδοποιηθεί να μην ανεφοδιάζουν ξεκράνωτους δικυκλιστές από την 1η Ιανουαρίου 2019!

Το πέρασμα της Ινδίας σε μια πραγματικότητα πιο κοντινή στα δυτικά δεδομένα έρχεται ταχέως για τους πολυάριθμους κατοίκους της, με μέτρα όπως η δημιουργία προδιαγραφών εκπομπών καυσαερίων για τους κατασκευαστές στα πρότυπα της Ευρώπης και τώρα με την επιβολή μέτρων όπως αυτό της υποχρεωτικής χρήσης κράνους.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 14:09

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon