.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 10:14

Βαρκελώνη – 5.000 μοτοσυκλετιστές σε πορεία διαμαρτυρίας!

Αντιδρούν στις απαγορεύσεις που επιχειρεί η δημοτική αρχή

Όπως είχαμε γράψει πριν από λίγες ημέρες, Μαδρίτη και Βαρκελώνη προετοιμάζονται για μια σειρά απαγορεύσεων και περιορισμών στην χρήση δίτροχων, επηρεάζοντας χιλιάδες αναβάτες, για τους οποίους δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση στο κέντρο των πόλεων αυτών.

Οι λόγοι που επικαλούνται οι αρχές των πόλεων αυτών για να δικαιολογήσουν τις απαγορεύσεις, είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση και ο αυξημένος αριθμός ατυχημάτων, καλώντας ουσιαστικά τους αναβάτες μοτοσυκλετών και scooter που έχουν ταξινομηθεί πριν το 2003 να αγοράσουν νέας τεχνολογίας δίτροχα ή να κάνουν χρήση των ΜΜΜ για τις μετακινήσεις τους.

Φυσικά οι εξαγγελίες των μέτρων αυτών δεν έμειναν αναπάντητες και έτσι στην Βαρκελώνη διοργανώθηκε την Κυριακή 02/12/2018 μια μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας, με την συμμετοχή 5.000 και πλέον αναβατών. Η πορεία διοργανώθηκε από την Καταλανική Συνομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών, με την συμμετοχή περισσότερων από 50 λεσχών και σωματείων και την υποστήριξη της FEMA.

Το αίτημα ήταν ένα και προφανές, η άρση των μέτρων αυτών και υπήρχαν φυσικά σοβαρά επιχειρήματα αλλά και στοιχεία για να το υποστηρίξουν αυτό, με την κεφαλή της πορείας να επιδίδει έγγραφο με την αναλυτική παρουσίαση αυτών, στην δημοτική αρχή.

-Τα δίτροχα χρησιμοποιούνται για 330.000 προσωπικές μετακινήσεις καθημερινά στην Βαρκελώνη
-Τα μέτρα αυτά θα επηρεάσουν το 40% των αναβατών που χρησιμοποιούν μοτοσυκλέτα και scooter για την μετακίνηση τους
-Τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεν έχουν ούτε το δίκτυο αλλά ούτε και την επιβατική χωρητικότητα για να αποτελέσουν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης
-Η αύξηση των ατυχημάτων οφείλεται κυρίως σε νεαρούς αναβάτες και για την αντιμετώπιση του φαινομένου δεν χρειάζονται απαγορεύσεις αλλά πιο ουσιαστική εκπαίδευση των νέων οδηγών
-Οι μοτοσυκλέτες, δεν γίνεται και δεν πρέπει να αναλύονται συγκοινωνιολογικά, όπως και τα αυτοκίνητα, πρόκειται για δυο εντελώς διαφορετικά μέσα




Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 10:20

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon