.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 15:01

Η.Π.Α.: Οι γυναίκες αποτελούν πλέον το 19% των αναβατών μοτοσυκλέτας!

Με αυξητικές τάσεις στην αχανή αμερικάνικη αγορά

Στοιχεία που αποδεικνύουν την ανοδική τάση που επικρατεί στην αγορά μοτοσυκλέτας των Ηνωμένων Πολιτειών, όσον αφορά το ποσοστό των γυναικών αναβατών σε σχέση με εκείνο των αντρών, παρουσίασε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Συμβούλιο Βιομηχανίας Μοτοσυκλέτας» (Motorcycle Industry Council -MIC).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο MIC στις 29 Νοεμβρίου, οι γυναίκες αναβάτες φαίνεται να αναθεωρούν τη σχέση τους με τη μοτοσυκλέτα και να ανεβάζουν το ποσοστό κατοχής δικύκλου στο 19%, σε σχέση με το 81% που κατέχουν οι άντρες.

Το ποσοστό αυτό παρουσιάζεται ανεβασμένο κατά 3%, σε σχέση με το νούμερο που παρουσίασε ο οργανισμός πριν από τρία χρόνια, ήτοι 14%, το οποίο ανερχόταν στο 12% το 2012 και στο 10% το 2009.

Ενδιαφέρουν έχουν επίσης τα χρήματα που ξοδεύουν οι γυναίκες αναβάτες σε αξεσουάρ μοτοσυκλέτας και αναβάτη και σε εξοπλισμό ετησίως, το οποίο σε ποσοστό, ανέρχεται στο +15% σε σχέση με το ποσό που ξοδεύουν οι άντρες αναβάτες. Σε χρήματα το ποσό αυτό μεταφράζεται σε 574 δολάρια Η.Π.Α. για τις γυναίκες κάθε χρόνο και 497 δολάρια για τους άντρες.

usa women riders one in five 2

Παράλληλα ο MIC αναφέρει πως τα ποσοστά των γυναικών σε αναλογία με τους άντρες ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών παρουσιάζονται πιο ισχυρά στις ηλικίες 40-60, με ποσοστό 22% και ακόμη πιο σημαντικά στις ηλικίες 25-40 με ποσοστό 26%.

Η έρευνα του MIC δεν αναφέρεται σε πραγματικά νούμερα όσον αφορά στην αύξηση των γυναικών αναβατών τα τελευταία χρόνια στις Η.Π.Α., παρά μόνο στην αναλογία τους έναντι των αντρών. Όπως και να έχει τα στοιχεία της έρευνας είναι ενδεικτικά ότι κάτι αλλάζει στις Η.Π.Α. με τις γυναίκες να δείχνουν πλέον μεγαλύτερη θέρμη, όσον αφορά στην κατοχή δικύκλου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 15:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon