.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 13:02

Νέος πρόεδρος της FIM εξελέγη ο Jorge Viegas

Αποχώρησε ο Vito Ippolito μετά από 3 θητείες

Κατά τη γενική συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας (FIM) που διεξήχθη το σαββατοκύριακο 1 και 2 Δεκεμβρίου 2018 στην Ανδόρα, εκτός από τις βραβεύσεις όλων των παγκοσμίων πρωταθλητών και μια παράπλευρη σειρά εκδηλώσεων που παραδοσιακά συνοδεύουν την ετήσια εκδήλωση της FIM, έγιναν και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Τη θέση αυτή κατείχε ως τώρα ο Vito Ippolito από τη Βενεζουέλα, έχοντας πρωτοεκλεγεί σε αυτή το 2006, για να ακολουθήσουν δύο επανεκλογές το 2010 και 2014.

Ο νέος πρόεδρος της FIM είναι ο πρώην αντιπρόεδρός της, Jorge Viegas, ο οποίος έχει θητεύσει επί σειρά ετών σε διάφορες κλιμάκια της ομοσπονδίας.

1001243 Fim Awards 2018 General Assembly

Γεννημένος στο Faro της Πορτογαλίας, ο κύριος Viega κατέχει μάστερ στα Οικονομικά και τις Δημόσιες Σχέσεις, ενώ έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε Motocross, GP250 και Endurance. Μετά το τέλος της αγωνιστικής του καριέρας, εργάστηκε ως δημοσιογράφος, ίδρυσε και προήδρευσε της Πορτογαλικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας (FNP/FMP) και διορίστηκε από την κυβέρνηση της χώρας του ως πρόεδρος της πίστας του Estoril, ενώ είναι μέλος και στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Πορτογαλίας.

Στη FIM βρίσκεται από το 1992, αρχικά ως πρόεδρος της επιτροπής προώθησης και στη συνέχεια ως μέλος του Δ.Σ. και αντιπρόεδρος.

1002068 Fim Awards 2018 General Assembly
Ο απερχόμενος πρόεδρος, Vito Ippolito

Εκτός της εκλογής του Jorge Viega, η ολομέλεια της FIM ασχολήθηκε με διάφορα ζητήματα, όπως η επικύρωση του προϋπολογισμού για το 2019, διάφορες τροποποιήσεις κανονισμών, αλλά και την εκλογή τριών νέων μελών στο Δ.Σ. της: Jacques Bolle (FFM / Γαλλία), Giovanni Copioli (FMI / Ιταλία) και Jan Stovicek (ACCR / Τσεχία).

Παράλληλα, στην επιτροπή εσωτερικών οικονομικών ελέγχων εξελέγη ο Άγγελος Μπαβέλας (πρόεδρος ΕΛΠΑ), μαζί με τους Francesco Brandi (Ιταλία) και David Francis (Αγγλία).

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 13:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon