.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 12:34

Moto Corsa 2K – Aπό το πουθενά, μια νέα κατασκευάστρια

Με V2 στα 2.000 κ.εκ. το πρώτο της μοντέλο!

Η Μoto Corsa, είναι μια βρετανική αντιπροσωπεία των εταιρειών Aprilia, MV Agusta, Moto Guzzi αλλά και των Norton, Brough Superior και Energica. O Mike Russell, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας, έχει μακρά εμπειρία στην συνεργασία με ιταλικούς και όχι μόνο οίκους, έχοντας εκπαιδευτεί σε πολλά τεχνικά σεμινάρια και αποτελώντας για πάνω από 20 χρόνια τον επί βρετανικού εδάφους τεχνικό σύμβουλο για το σύνολο σχεδόν των “τρικολόρε” εταιρειών.

Χωρίς να έχει υπάρξει κάποια πληροφορίας ή σχετική είδηση λοιπόν, η Moto Corsa, παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο! Η μοτοσυκλέτα σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε σε συνεργασία με την T3 Racing, ένα βελτιωτικό οίκο με αρκετές περγαμηνές και επιτυχίες στην Βρετανία.

moto corsa 2k 2

Πρόκειται για ένα roadster μοντέλο, το οποίο φέρει έναν θηριώδη αερόψυκτο V2 κινητήρα, 1.961 κ.εκ., της αμερικανικής S&S.  Η απόδοση είναι 100 ίπποι αλλά αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία σε τέτοιου είδους μοτοσυκλέτες, είναι η ροπή, στα 18,7 kg-m!

moto corsa 2k 1
Βασική προϋπόθεση για το Moto Corsa 2K, ήταν αυτό να έχει πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά και έτσι τα περιφερειακά του είναι κορυφαίας ποιότητας, διαλεγμένα από οίκους όπως η Ohlins (αναρτήσεις) η Beringer (φρένα) και η Dymag (carbon ζάντες).

moto corsa 2k 3

Αν την έχετε… ψυλλιαστεί ότι η μοτοσυκλέτα δεν θα είναι αυτό που λέμε προσιτή, μέσα έχετε πέσει! Θα κατασκευαστεί σε 20 μόλις αριθμημένα κομμάτια και η τιμή για κάθε ένα από αυτά, θα είναι 40.000 βρετανικές λίρες, δηλαδή 45.000 ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία.  

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 12:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon