.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 17:30

Max Biaggi – Παγκόσμιος πρεσβευτής Aprilia

Με την εταιρεία των μεγαλύτερων επιτυχιών του

Έχοντας πλέον αποσυρθεί εδώ και μερικά χρόνια από την ενεργό δράση, ο Max Biaggi αναλαμβάνει έναν νέο ρόλο ως global brand ambassador της Aprilia.

Στην ουσία ο Εκατόνταρχος Μαξ συνδέει και επίσημα το όνομά του με την εταιρεία με την οποία ήταν ήδη συνδεδεμένος στη συνείδηση του κόσμου, καθώς μαζί της έχει κερδίσει τους 5 από τους 6 συνολικά παγκόσμιους τίτλους του.

Ο Biaggi πρωτοκαβάλησε Aprilia το 1991, όταν έκανε το ντεμπούτο του στην μεσαία κατηγορία των δίχρονων GP250. Με το RS250 κούμπωσε γρήγορα και τρία χρόνια αργότερα πήρε τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο, κάτι που επανέλαβε και τις επόμενες δύο χρονιές.

biaggi rs250
Ο Max Biaggi με το Aprilia RS250 της Team Chesterfield

Στη συνέχεια έκανε ένα πέρασμα από τη Honda, με την οποία πήρε ένα τέταρτο πρωτάθλημα στα GP250, πριν ανηφορίσει για τα 500 και αργότερα τα τετράχρονα MotoGP.

Η επιστροφή του στην Aprilia έγινε το 2009, αυτή τη φορά για το Παγκόσμιο Superbike στη σέλα του ολοκαίνουργιου RSV4, με το οποίο μάζεψε άλλους δύο τίτλους το 2010 και το 2012.

02 maxbiaggi aprilia campioni
Πανηγυρίζοντας τον τελευταίο του τίτλο WorldSBK με το Aprilia RSV4 το 2012

Αμέσως μετά τον έκτο τίτλο του το 2012, ο Biaggi αποχώρησε από την ενεργό δράση, για να επιστρέψει μόνο μια φορά, το 2015 ως wild card στον αγώνα WorldSBK στη Sepang, όπου και κατάφερε ένα εντυπωσιακό βάθρο στα 44 του χρόνια.

Έχοντας τόσο στενή και επιτυχημένη σχέση με την Aprilia, ο Max Biaggi πλέον επεκτείνει τη συνεργασία του εκπροσωπώντας την εταιρεία, όπως μας εξηγεί στη συνέχεια:

«Σε μια χρονική στιγμή που είναι εξαιρετικά σημαντική για την Aprilia, οι ιστορίες μας ξανασυναντιούνται. Ως θαυμαστής της παρακολουθώ το σχέδιό της στα MotoGP να εξελίσσεται με πολύ ενδιαφέρουσες δυνατότητες. Είμαι περήφανος τώρα – και σίγουρος – πως η εμπειρία μου θα συνεισφέρει στο να συνεχίσει να μεγαλώνει αυτή η καθαρά Ιταλική εταιρεία, τόσο όσον αφορά στο αγωνιστικό της πνεύμα, όσο και στη δημιουργία προϊόντων που, όπως πάντα, θα αντανακλούν τον αγωνιστικό χαρακτήρα της.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 17:38

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon