.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 11:00

Kawasaki – Κατοχύρωσε… μυστήρια σχέδια εναλλακτικού μπροστινού

Θα υλοποιήσει το “Concept J” του 2013;

Μια σειρά σχεδίων που κατέθεσε προς κατοχύρωση η Kawasaki, δόθηκαν στην δημοσιότητα από το βρετανικό morebikes. Σε αυτά φαίνεται ένα πρωτότυπο σύστημα διεύθυνσης - ανάρτησης μπροστινού τροχού (ή τροχών…).

Υπάρχει ένας κάθετος άξονας στο κέντρο του τροχού, ο οποίος προφανώς επιτρέπει το στρίψιμο του δεξιά και αριστερά. Ο τροχός στηρίζεται κυρίως σε ένα οριζόντιο ως προς το έδαφος και μεγάλης διατομής μονόπρατσο ψαλίδι, ενώ η διεύθυνση του γίνεται διαμέσου ενός αρθρωτού σύνδεσμου που πιάνει σε ένα δεύτερο, κάθετο ως προ το ψαλίδι σκέλος.

kawa sxedia dieyuynsh anarthsh 7

Από τα σχέδια, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο συμβατικό αμορτισέρ, ώστε να καταλάβουμε με πιο τρόπο θα γίνεται η απόσβεση των δυνάμεων που θα επενεργούν στον τροχό από την κύλιση του στον δρόμο.

 Στο σχέδιο που απεικονίζει την πλήρη πλάγια όψη του συστήματος, όπως αυτό θα προσαρμόζεται στο μπροστινό τμήμα μιας μοτοσυκλέτας, το στοιχείο με τον αριθμό 37 θα μπορούσε να είναι ένα αμορτισέρ αλλά… δεν φαίνεται σαν αμορτισέρ, περισσότερο κάποιο είδος ντίζας θυμίζει.

20180194427 00000002

Επίσης από τα σχέδια αυτά, δεν προκύπτει ούτε και αποκαλύπτεται η δυνατότητα κλίσεων του συστήματος, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στα NIKEN / Tricity της Yamaha και στα MP3 της Piaggio.

Η μόνο σύνδεση της Kawasaki με οχήματα που φέρουν περισσότερους από δύο τροχούς, ήταν το Concept J, που παρουσιάστηκε το 2013 στο Tokyo Motor Show. Σίγουρα αποτελεί κάτι πολύ φουτουριστικό για να παραχθεί έτσι, ωστόσο μπορεί εκεί στο Akashi, να χρησιμοποιήσουν κάποια στοιχεία από αυτό, σε μια πιο “μετρημένη” υλοποίηση.Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 11:00

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon