.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 16:34

Πέρνα νόμιμα με κόκκινο! – Και όμως… σε μερικά μέρη του κόσμου, ισχύει!

Πολιτείες των ΗΠΑ και περιοχές της Αυστραλίας το επιτρέπουν υπό προϋποθέσεις

Όσο και αν ακούγεται αδιανόητο, σε μερικά μέρη του κόσμου, επιτρέπεται να “παραβιάσεις” το κόκκινο φανάρι και να συνεχίσεις κανονικά την πορεία σου, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις και συνθήκες βέβαια.

Δώδεκα πολιτείες των ΗΠΑ και κάποιες διοικητικές περιφέρειες στην Αυστραλία είναι τα μέρη στα οποία αυτό είναι επιτρεπτό και οι λόγοι που “αιτιολογούν” αυτή την εξαίρεση από τον νόμο είναι η ζέστη αλλά και η αναγνώριση της επικινδυνότητας που ενέχει η στάση ενός μοτοσυκλετιστή σε ένα φανάρι.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, ο νόμος ορίζει ότι ένας μοτοσυκλετιστής μπορεί να συνεχίσει τη πορεία του, παρά το κόκκινο φανάρι, αφού πρώτα έχει σταματήσει πλήρως το όχημα του σε αυτό και έχει ελέγξει για τυχόν αντίθετα διερχόμενα οχήματα.

Σε άλλες περιπτώσεις, το πέρασμα με κόκκινο επιτρέπεται στους μοτοσυκλετιστές μετά από την παρέλευση ενός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, από 45 δευτερόλεπτα μέχρι 3 λεπτά, όταν αυτοί βρίσκονται σταματημένοι σε μια διασταύρωση.

Για μερικές πολιτείες, ισχύει μόνο η δεξιά στροφή (ή αριστερή στην Αυστραλία που οδηγούν ανάποδα).

Τέλος, υπάρχει και μια ρήτρα που άρει η επιτρέπει την διέλευση με κόκκινο αναλόγως του… πληθυσμού μια πόλης. Αν η πόλη στην οποία βρίσκεται ένα φανάρι, ξεπερνά τους 2 εκατομμύρια κατοίκους, απαγορεύεται αυστηρά η διέλευση με κόκκινο, αν ο πληθυσμός είναι κάτω από 2 εκατομμύρια, επιτρέπεται, πάντα με κάποιους περιορισμούς και προϋποθέσεις βέβαια…

Κάναμε μια σκέψη για εφαρμογή αυτού του μέτρου στην Ελλάδα και ανατριχιάσαμε είναι η αλήθεια… όχι, με τίποτα!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 16:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon