.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 13:34

Η Harley-Davidson για τις εξελίξεις με το +25% στους φόρους

Λακωνική η επίσημη δήλωση της εταιρείας 

Όπως είχαμε γράψει σχετικά, από την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, ισχύει η επιβολή ενός πρόσθετου φόρου της τάξεως του 25% σε προϊόντα που παράγονται στις ΗΠΑ και εισάγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το μετρό αυτό, που έρχεται ως απάντηση στην πολιτική Τραμπ, που θέλει την επιβολή φόρων σε πρώτες ύλες αλουμινίου και ατσαλιού που εισάγονται στις ΗΠΑ, επηρεάζει και τις μοτοσυκλέτες.

Η Harley-Davidson, εξέδωσε λοιπόν μια σχετική για το θέμα ανακοίνωση, η οποία μάλλον δείχνει ότι τηρούν –προς το παρόν- μια στάση αναμονής, μέχρι που να αξιολογήσουν όλες τις επιπτώσεις που θα έχει το μέτρο αυτό:

“H EE ανακοίνωσε την επιβολή φόρων στα προϊόντα που εισάγονται από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβάνοντας και τις μοτοσυκλέτες Harley-Davidson. Προς το παρόν, αξιολογούμε το εύρος των επιπτώσεων που θα έχει η απόφαση αυτή στους πελάτες μας και στον κύκλο εργασιών μας. Η θέση μας για το ζήτημα, παραμένει σταθερή: Είμαστε υπέρμαχοι του ελεύθερου εμπορίου και των δίκαιων διεθνών κανόνων που το διέπουν. Θεωρούμε αυτά τα στοιχεία απαραίτητα προκειμένου να υπάρξει ένα υγιής ανταγωνισμός και να επιτευχθεί ανάπτυξη σε διεθνή κλίμακα.”

Οι τελευταίες πληροφορίες γύρω από το θέμα, θέλουν την Harley-Davidson, να αλλάζει την γραμμη παραγωγής των προοριζόμεων για την ΕΕ μοντέλων της, μεταθέτοντας την σε άλλα μέρη την υφηλίου, προκειμένου να αποφευχθούν οι δασμοί. Μια πρώτη εκτίμηση για τις ζημίες που θα υποστεί η εταιρεία είναι αυτή της τάξεως των 90 με 100 εκατομμυρίων δολλαρίων. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 15:14

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon