.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 12:27

Έρχεται το Honda Rebel 1000;

 

Ο Ιαπωνικός Τύπος μιλά για πάντρεμα Rebel με Africa Twin

 

Τα τελευταία χρόνια η μόδα επιτάσσει στροφή στον δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα. Θες γιατί βολεύει μηχανολογικώς (μια κεφαλή, λιγότερα κινητά μέρη, ισορροπημένη ψύξη των δύο κυλίνδρων), θες για οποιονδήποτε άλλο λόγο, η τάση είναι εμφανέστερη από ποτέ – μέχρι και η ΚΤΜ πήρε αυτή τη στροφή με το 790 Duke.

Η Honda επένδυσε στη διάταξη αυτή από νωρίς, έχοντας σήμερα στην παραγωγή τρεις οικογένειες δικύλινδρων σε σειρά, από τα CB500, στα NC750 ως το μεγάλο μοτέρ του CRF1000L Africa Twin.

Το Ιαπωνικό περιοδικό Young Machine στο τεύχος Ιουνίου μεταφέρει φήμες πως η Honda επεξεργάζεται ένα Rebel με τον κινητήρα του Africa Twin και παρουσιάζει ως τεκμήριο μια αίτηση πατέντας από την αρμόδια Ιαπωνική υπηρεσία όπου εικονίζεται ένα Rebel και περιγράφεται ως χιλιάρι.

Καταγραφή

Πιστό δε στην παράδοσή του να δουλεύει το Photoshop πιστόλι, έχει γεννήσει και μια ψηφιακή απόδοση του πώς θα έδειχνε ένα τέτοιο Rebel.

Η αλήθεια είναι πως δύσκολα θα βλέπαμε ένα τέτοιο μοντέλο να ενδιαφέρει πολύ το Ευρωπαϊκό κοινό, το οποίο γενικώς τρέφει πολύ πιο θερμά συναισθήματα στις σπορ (γυμνές ή μη) και τις adventure μοτοσυκλέτες, παρά σε cruiser με απλωμένες κάστερ και τα πόδια μπροστά.

Από την άλλη, η Αμερικανική αγορά είναι ένας πολύ προφανής στόχος για κάθε μεγάλη cruiser/custom μοτοσυκλέτα. Μιλάμε ωστόσο για μιαν αγορά που χαρακτηρίζεται από ένα πολύ σοβαρό κόλλημα με τους V2, οπότε δίχως το “οικονομικό” προπέτασμα του μικρομεσαίου Rebel η προοπτική του νέου μοντέλου συνοδεύεται από κάποια ερωτηματικά.

Βέβαια, πρώτα θα πρέπει να υπάρξει η μοτοσυκλέτα, πριν εμείς αρχίσουμε να βγάζουμε συμπεράσματα.

Πηγή: Young Machine

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 12:50

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon