.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 11:38

Η εξαγορά των Shark και Bering επιχειρεί να αλλάξει τον Ευρωπαϊκό χάρτη

 

Ένα μεγαθήριο χτίζεται στην αγορά του μοτοσυκλετιστικού εξοπλισμού

 

Στις αρχές του Ιουνίου 2018 η ανακοίνωση πως ο επενδυτικός όμιλος Eurazeo PME εξαγόρασε πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του 2RH Group δεν είπε πολλά σε πολλούς. Για την ακρίβεια, η είδηση πέρασε μάλλον στα ψιλά, ειδικά στον κόσμο της μοτοσυκλέτας.

Αυτή η εξαγορά μπορεί να είναι απλώς μια ακόμη μεταβίβαση μετοχών χωρίς καμιά σημασία ή συνέπεια για εμάς, τους τελικούς καταναλωτές, θα μπορούσε όμως εξίσου εύκολα να σηματοδοτήσει μεγάλες αλλαγές στον εμπορικό χάρτη που σχετίζεται με τον εξοπλισμό ασφαλείας των μοτοσυκλετιστών. Ας εξηγηθούμε.

Το Γαλλικών συμφερόντων 2RH Group δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό εκτός της πατρίδας του, εκτός κι αν αναφέρουμε τις εταιρείες που αυτό περιλαμβάνει: Shark, Bering, Segura, Bagster και Cairn.

Η εταιρεία αυτή είχε προκύψει το 2011 από την εξαγορά της Trophy (Shark, Bering, Segura, Bagster), με τη σειρά της εξαγοράστηκε από το Naxicap Group το 2015 που προσέθεσε την Cairn στη λίστα το 2016. Τώρα, η είσοδος ενός τεράστιου επενδυτικού ομίλου όπως είναι ο –επίσης Γαλλικών συμφερόντων – Eurazeo PME, βάζει το 2RH Group σε νέο δρόμο.

“Φιλοδοξία μας είναι να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της εταιρείας, ενισχύοντας την ηγετική μας θέση στη Γαλλία και την Ευρώπη,” λέει ο Patrick François, πρόεδρος του 2RH Group.
“Ο νέος πλειοψηφικός μέτοχος επιθυμεί να ενισχύσει τη θέση μας τόσο με βάση την οργανική μας ανάπτυξη, όσο και μέσω εξαγορών. Στόχος είναι να υποστηρίξουμε τη φιλοδοξία μας να έχουμε διπλασιάσει το μέγεθός μας μέσα σε 5 χρόνια!”

Όπως μεταδίδει ο Γαλλικός Τύπος, η 2RH έχει βάλει στο μάτι το γκρουπ Nolan / X-Lite, στο οποίο λέγεται πως έχει μπει πωλητήριο στην Ιταλία. Εφόσον κάτι τέτοιο συμβεί, το 2RH Group θέτει υποψηφιότητα για τον μεγαλύτερο κατασκευαστή εξοπλισμού στην Ευρώπη, αν όχι και παγκοσμίως.

Ο όμιλος Eurazeo PME γεννήθηκε το 2001 από τη συγχώνευση δύο Γαλλικών επενδυτικών σχημάτων, των Eurafrance και Azeo. Έχοντας επενδύσει σε μια ευρεία γκάμα επιχειρηματικών κλάδων, το 2015 ανακοίνωσε το Eurazeo Brands, ένα τμήμα του ομίλου αφοσιωμένο στο να επενδύει σε Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές μάρκες με ευνοϊκές προϋποθέσεις ανάπτυξης.

Η εξαγορά του 2RH Group εντάσσεται σε αυτό ακριβώς το στρατηγικό πλάνο, αποβλέποντας στο να φτάσει σε ηγετικό στάτους μέσα σε λίγα χρόνια, χτίζοντας και αγοράζοντας ό,τι χρειάζεται για να το καταφέρει - μεταξύ αυτών στοχεύοντας και στο Nolan Group, αν πιστέψουμε όσα διαβάζουμε σε Ιταλία και Γαλλία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 11:57

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon