.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 09:45

VW σκάνδαλο – 1 δισεκατομμύριο πρόστιμο από τις γερμανικές αρχές

 

Διαβάστε πόσα άλλα έχει να πληρώσει…

Ατελείωτα είναι τα χτυπήματα που δέχεται η γερμανική κολοσσιαία αυτοκινητοβιομηχανία, μετά από την αποκάλυψη του σκανδάλου με το… “μαγείρεμα” των εκπομπών ρύπων, σε diesel κινητήρες.

Τώρα που όλα τα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί και οι έρευνες έχουν ολοκληρωθεί, αρχίσαν και οι σοβαρές “καμπάνες” για την VW. Μόλις εχθές (13/06/2018), η Γερμανική εισαγγελική αρχή ανακοίνωσε την επιβολή πρόστιμου ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ στην VW, ένα από το υψηλότερα που έχει ποτέ επιδικαστεί στην χώρα, προς κάποια εταιρεία.

Η εισαγγελική αρχή, θεώρησε πλήρως και αποκλειστικά υπεύθυνη την VW για την πώληση και κυκλοφορία 10 εκατομμυρίων αυτοκινήτων diesel, που δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές ρύπων, στο διάστημα μεταξύ των ετών 2007 και 2015.

Το ένα δισεκατομμύριο ευρώ που καλείται να πληρώσει η VW είναι αδιαμφισβήτητα ένα τεράστιο ποσό, είναι όμως μικρότερο σε σχέση με τα 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια (3,6 δισεκατομμύρια ευρώ) που επιβλήθηκαν ως πρόστιμο στην εταιρεία από τις αρχές των ΗΠΑ, τον Μάρτιο του 2017.

Πάντως η ιστορία αυτή δεν έχει ακόμα τελειώσει, ούτε και “έκλεισε” με τα αθροιστικά 4,6 δισεκατομμύρια ευρώ προστίμων από τις αρχές των ΗΠΑ και Γερμανίας. Θα υπάρξουν και άλλες καμπάνες από διάφορους φορείς και ομάδες ιδιωτών (βούτυρο στο ψωμί για τους αμερικάνους δικηγόρους…) με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περισσότερα 20 δισεκατομμύρια ευρώ προστίμων και αποζημιώσεων. 

Άμεσα μοτοσυκλετιστικό ενδιαφέρον μπορεί να μην έχει η είδηση, ωστόσο οι κλυδωνισμοί που έχουν προκληθεί στην παγκόσμια αγορά από το σκάνδαλο αυτό, επηρεάζουν τους πάντες, μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Ducati βρίσκεται υπό την σκέπη του ομίλου και οι φήμες περί πώλησης της, ξεκίνησαν με το που αποκαλύφθηκε η απάτη με τους ρύπους.  

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 09:48

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon