.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 11:39

“Ενεργειακή κρίση” και στα ηλεκτροκίνητα!

 

Γιατί θα συμβεί, τι κάνουν μεγάλες εταιρείες για αυτό

Παρά το ότι ακόμα δεν έχουν εδραιωθεί καλά – καλά στην αγορά τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, ήδη διαβλέπεται στον ορίζοντα μια επερχόμενη κρίση, η οποία σχετίζεται με ένα πολύ βασικό, ίσως το βασικότερο τμήμα τους, τις μπαταρίες.

Η εκτενής χρήση κοβάλτιου και άλλων μετάλλων όπως το λίθιο και το νικέλιο σε αυτές, σημαίνει ότι υπάρχουν πεπερασμένα όρια στην παραγωγή τους, δεδομένου του ότι τα αποθέματα των στοιχείων αυτών, επαρκούν, σύμφωνα με μελέτες, μέχρι το 2050.

Mε βάση αυτή την ανησυχητική πρόβλεψη, εταιρείες που ηγούνται στον τομέα κατασκευής μπαταριών για ηλεκτροκίνητα οχήματα, ψάχνουν λύσεις. Η Panasonic ανήκει σε αυτές και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι πρόκειται να μειώσει την χρήση κοβάλτιου στις μπαταρίες που κατασκευάζει, ως ένα πρώτο μέτρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ωστόσο απαιτούνται περεταίρω ενέργειες από ερευνητές και κατασκευαστές, ώστε τα υλικά αυτά είτε να αντικατασταθούν, είτε η χρήση τους να γίνεται σε πάρα πολύ μικρό βαθμό.  

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 11:39

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon