.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 10:48

To Βρετανικό Royal Enfield Owners Club γιόρτασε 2 χρόνια στην Ελλάδα!

 

Με συγκέντρωση στη Βαρυμπόμπη στις 3/6/2018

Το Ελληνικό παράρτημα του Royal Enfield Owners Club γιόρτασε την Κυριακή 3 Ιουνίου τα 2 χρόνια στη χώρα μας!

Τα μέλη του παρευρέθηκαν στην Βαρυμπόμπη να τιμήσουν αυτή τη ιστορική μέρα. Πληθώρα Royal Enfield έδωσε το παρών με όλα τα βλέμματα στην παλαιότερη Enfield στην Ελλάδα, χρονολογίας 1937!

royal enfield owners club 2 xronia 5

To Royal Enfield Owners Club είναι το μεγαλύτερο club Enfield στον κόσμο με πάνω από 2000 μέλη. Και είναι το μοναδικό που μπορεί να βγάζει πιστοποιητικά γνησιότητας-χρονολογίας μιας και έχουν έρθει στην κατοχή αρχεία του παραγωγής από το εργοστάσιο στο Redditch της Αγγλίας λίγο πριν καταστραφεί από φωτιά τη δεκαετία του 1960.Το Ελληνικό παράρτημα αποτελεί το πιο ενεργό εκτός Αγγλίας!

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Δημήτρης Παπουτσάς του οποίου ο παππούς έφερε την Βρετανική BSA στην Ελλάδα,το 1917!Όσοι επιθυμείτε λεπτομέρειες για το REOC καθώς και για τη συγκεκριμένη εκδήλωση επισκεφθείτε το site ΕΔΩ.

Να αναφέρουμε ότι η Ινδική πλέον Royal Enfield έχει κάνει τρομερά βήματα προόδου με αποτέλεσμα να πουλάει πάνω από 800.000 μοτοσυκλέτες το χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο.

royal enfield owners club 2 xronia 1

Τελευταία προσθήκη στα μοντέλα είναι το επετειακό Royal Enfield Pegasus το οποίο θα πωληθεί μόνο σε 1000 αντίτυπα. Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα βγήκε προς τιμήν του παλαιότερου μοντέλου Fly Flea της δεκαετίας του 1940.

Η παρουσίαση έγινε στο Westwood του Ηνωμένου Βασιλείου, προς τιμήν της ειδικής πτέρυγας της πολεμικής αεροπορίας του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου (250th Airborne Light Company), που χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο μοντέλο των 125cc με το παρατσούκλι Flying Flea, λόγω του μικρού του μεγέθους και βάρους μόνο 70 κιλών.

Η συγκεκριμένη μονάδα, χρησιμοποιούσε τις μηχανές για ανεφοδιασμό πυρομαχικών καθώς και από ασυρματιστές, αφότου είχαν ριφθεί από πολεμικά αεροπλάνα με αλεξίπτωτο το 1942. Εξού και το παρατσούκλι Flying Flea!

royal enfield owners club 2 xronia 4

Υπενθυμίζουμε πως στην Ελλάδα πλέον, έχει αλλάξει ο επίσημος αντιπρόσωπος Royal Enfield, o οποίος είναι ο Εμμανουήλ Κουτσουνάκης και η Motostuff.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 13:11

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon