.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 12:10

Παύση της “εκεχειρίας”, ξεκινά ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – ΕΕ!

 

Δεν τα βρήκαν οι δύο πλευρές, παρά τις παρατάσεις για διαπραγματεύσεις

Για τον επικείμενο εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ (και όχι μόνο) έχουμε αναφερθεί πολλές φορές και εκτενώς στο παρελθόν (ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ). Εν τάχει, ο πρόεδρος των HΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, θεωρεί ότι οι δασμοί που επιβάλλονται από ΕΕ, Κίνα και άλλα κράτη του κόσμου, στα εξαγώγιμα αμερικανικά προϊόντα, είναι αδικαιολόγητα υψηλοί, σαμποτάροντας ουσιαστικά τις εμπορικές σχέσεις.

Για “αντίποινα”, o Τραμπ ανήγγειλε ότι θα επιβάλει πρόσθετους τελωνειακούς φόρους 25% και 10% στις εισαγόμενες στις ΗΠΑ πρώτες ύλες, χάλυβα και αλουμινίου. Βέβαια ο πρόεδρος φρόντισε να αφήσει κάποια περιθώρια για να συζητηθεί το θέμα, δίνοντας δύο παρατάσεις (ΕΔΩ και EΔΩ) πριν την επιβολή του μέτρου, όμως οι Ευρωπαίοι δεν “ψάρωσαν” από τις απειλές.

Ίσα – ίσα, που πέρασαν άμεσα  στην “αντεπίθεση”, επικυρώνοντας την απόφαση τους να επιβάλουν πρόσθετους φόρους στα εισαγόμενα από τις ΗΠΑ προϊόντα στην Ευρώπη, κάτι που αναμένεται να αποφέρει ως “κέρδος” 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια στην ΕΕ αλλά θα “τσούξει” τον Tραμπ, που θα δει τις τιμές στα εξαγώγιμε προϊόντα του να αυξάνονται κατά πολύ.

Ακόμα είμαστε στην αρχή, θα έχει συνέχεια όλο αυτό…     

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 13:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon