.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 22 Μαϊος 2018 14:17

Ξεκίνησε η εμφανής αστυνόμευση με ποδήλατα σε Μυτιλήνη και Χίο

 

Στόχοι του θεσμού είναι η ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας

 

Ο συγκεκριμένος θεσμός, που ξεκίνησε τη δραστηριότητά του από χτες, 21 Μαΐου 2018, εντάσσεται στο πλέγμα των δράσεων εμφανούς αστυνόμευσης, στοχεύοντας και συμβάλλοντας στην ταχύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών και τουριστών, καθώς και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών.

Οι αστυνομικοί ποδηλάτες, που δραστηριοποιούνται στη Μυτιλήνη και στη Χίο, υπάγονται διοικητικά και επιχειρησιακά στα κατά τόπους αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα και βασικές αρμοδιότητες τους είναι:

- η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού, όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος,
- η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες Υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους Φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος, και να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών, και
- η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσεως.

Η νέα αυτή μορφή αστυνόμευσης συμβάλλει στη δημιουργία ενός σύγχρονου μοντέλου αστυνομικής διαχείρισης τοπικών ζητημάτων και προβλημάτων, με τρόπο περισσότερο ευέλικτο καιαποτελεσματικό, αποσκοπώντας ταυτόχρονα στην αποδοχή και ενσωμάτωσή της στις κοινωνίες στις οποίες εφαρμόζεται.

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Μαϊος 2018 14:21

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon